Wednesday 27th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Schimbare de regulament in privinta gramezii ordonate

10 ianuarie 2014 Stiri
Doi tineri talentati vor interpreta imnurile celor doua tari, Romania si Tonga.
Romania vs Tonga (09.11.2013).

Romania vs Tonga (09.11.2013).

Anul trecut cand s-a trecut la utilizarea celor trei timpi de legare in gramada ordonata, “crouch-bind-set” a fost introdusa si regula conform careia mijlocasul la gramada putea introduce balonul doar la incuviintarea arbitrului, comanda fiind “yes nine”.

Aceasta regula a comenzii “yes nine” a fost criticata, argumentul principal fiind acela ca prin acesta comanda verbala echipa aflata in aparare stia cand sa se puna in garda, disparand astfel elementul surpriza in avantajul pachetului de inaintare aflat in atac.

Astfel, IRB a decis ca aceasta comanda verbala sa fie inlocuita cu una non-verbala, schimbarea de regulament intrand in vigoare chiar la sfarsitul acestei saptamani, cand vor avea loc partidele din Heineken Cup, respectiv AMLIN Challenge Cup.

In ultimii ani regulamentul in privinta gramezii ordonate a suferit, incluzand-o si pe cea de acum, patru modificari, anterioarele trei vizand timpii de legare.

Astfel, in 2007 s-au introdus cei patru timpi de legare “crouch-touch-pause-engage”, in 2012 acestia fiind redusi la doar trei, pentru a se limita tensiunea creata in asteptarea comenzii de angajament propriu-zis. Anul trecut cele trei comenzi au devenit “crouch-bind-set” in scopul reducerii impactului dintre cele doua linii intai, vizandu-se in special integritatea jucatorilor.

3,664 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response