Monday 03rd August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Lupii Bucuresti au obtinut a doua victorie in AMLIN Challenge Cup

11 ianuarie 2014 Wolves
Lupii au castigat la Calvisano.

Lupii au castigat la Calvisano.

Lupii Bucuresti au disputat in Italia pe Stadio Peroni partida contra celor de la Calvisano contand pentru etapa a IV-a din cadrul AMLIN Challenge Cup.

Cum nici Lupii Bucuresti si nici gazdele, Calvisano nu mai aveau sanse de calificare in sferturile de finala a fost o partida a orgoliilor, echipa invingatoare urmand a evita ultima pozitie din grupa.

Prima sansa de a pune puncte pe tabela de marcaj i-a apartinut lui Vlaicu care a ratat insa o lovitura de pedeapsa in minutul doi, pentru ca trei minute mai tarziu Griffen sa nu greseasca tinta iar italienii sa treaca in avantaj cu rezultatul de 3-0.

Minutul 10 a adus si prima incercare a partidei finalizarea apartinandu-i fundasului galben-negrilor De Jager, Griffen a ratat transformarea dar Calvisano s-a desprins la un ecart de opt puncte.

Dupa primul sfert de ora avantajul italienilor s-a mentinut, Vlaicu ratand inca o tentativa de tinta, pentru ca in minutul 17 sa vina si primele puncte in contul Lupilor Bucuresti, Vlaicu fructificand cea de-a treia oportunitate venita in urma unei lovituri de pedeapsa.

In minutul 21 Lupii Bucuresti au reusit sa intoarca rezultatul si dupa un eseu a lui Van Heerden transformat de Vlaicu tabela de marcaj indica rezultatul Calvisano-Lupii Bucuresti 8-10.

Vlaicu a inceput sa-si intre in rol si a concretizat o noua penalitate in minutul 24, Lupii desprinzandu-se la 13-8, patru minute mai tarziu Griffen reducand din diferenta dupa o lovitura de pedeapsa.

Finalul primei reprize a apartinut baietilor nostri care au resuit sa finalizeze din nou in terenul de tinta a lui Calvisano prin Lucaci, transformarea lui Vlaicu stabilind si rezultatul pauzei 23-11 in favoarea Lupilor Bucuresti.

In repriza secunda nu s-a mai marcat niciun punct singura sansa de a modifica rezulatul apartinandu-i lui Wiringi, inlocuitorul lui Vlaicu, neozeelandezul a ratat insa sansa celor trei puncte in ultimul minut de joc.

Pe durata partii secunde ambele echipe au evoluat in inferioritate numerica cate zece minute, Cavalieri a vazut cartonasul galben in minutul 45 in timp ce Burcea i-a lasat pe Lupi in 14 jucatori incepand cu minutul 66.

Cu aceasta victorie Lupii Bucuresti au acumulat 10 puncte in clasamentul grupei a treia si indiferent de rezulatul inregistrat in ultima etapa cand vor evolua in Anglia, adversara fiind Newcastle Falcons, vor ramane pe aceasta pozitie.

Calvisano-Lupii Bucuresti 11-23 (11-23)
Au marcat: De Jager(e),Griffen (2lp) respectiv Van Heerden (e),Lucaci (e), Vlaicu (2tr,3lp)

Calvisano: 15 Ben De Jager, 14 Pablo Canavosio, 13 Andy Vilk, 12 Tommy Castello, 11 Michele Visentin, 10 Paul Griffen (capt), 9 Marcello Violi, 8 Braam Steyn, 7 Alessio Zdrilich, 6 Nicola Belardo, 5 Paino Hehea, 4 Michele Andreotti, 3 Lorenzo Romano, 2 Luigi Ferraro, 1 Andrea Lovotti.
Rezerve: 16 Andrea Gavazzi, 17 Simon Picone, 18 Luca Scarsini, 19 Luca Beccaris, 20 Agustin Cavalieri, 21 Stefano Scanferla, 22 Alberto Chiesa, 23 Alberto Bergamo.

Lupii Bucuresti: 15 Catalin Fercu, 14 Florin Ionita, 13 Paula Kinikinilau, 12 Csaba Gal, 11 Ionut Dumitru, 10 Florin Vlaicu, 9 Florin Surugiu, 8 Stelian Burcea (capt), 7 Alexandru Mitu, 6 Viorel Lucaci, 5 Johan Van Heerden, 4 Valentin Popirlan, 3 Alexandru Tarus, 2 Florin Bardasu, 1 Constantin Pristavita.
Rezerve: 16 Eugen Capatana, 17 Jimmy Dumitru, 18 Vlad Badalicescu, 19 Dorin Lazar, 20 Daniel Ianus, 21 Ciprian Caplescu, 22 Mike Wiringi, 23 Tibi Conache.

Newcastle – Brive 7-9

Joi seara, pe stadionul din Newcastle s-a desfasurat prima partida a rundei a cincea din grupele Amlin Challenge Cup. Localnicii de la Falcons au fost invinsi de lidera grupei, Brive, cu scorul de 9-7. Dupa cum arata si scorul, partida a fost una foarte echilibrata. Francezii au deschis scorul prin Laranjeira, dupa care in ultimul minut din prima parte, britanicii au beneficiat de un eseu de penalizare, transformat de Hodgson. De mentionat este ca francezii au avut dubla inferioritate numerica in acel interval de meci, dupa cartonasele galbene vazute de Nakatini si Murphy, ambii facand parte din octetul de inaintare.

Dupa revenirea de la cabine, Brive a fost singura echipa care a mai pus puncte pe tabela, din doua lovituri de pedeapsa fructificate de Laranjeira. Punctele decisive au fost inscrise cu 5 minute inainte de finalul jocului.

CLASAMENT

Team Pl W D L Pts
Brive Brive 5 4 1 0 18
Newcastle Falcons Falcons 5 3 0 2 15
Bucharest Wolves Bucharest 5 2 0 3 10
Cammi Rugby Calvisano Calvisano 5 0 1 4 2

3,089 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response