Friday 23rd April 2021,
Federatia Romana de Rugby

Bath si London Wasps sunt deja calificate in sferturile AMLIN Challenge Cup

12 ianuarie 2014 CHALLENGE CUP
Amlin Challenge Cup.

Amlin Challenge Cup.

Grupa 1
A fost o etapa a derby-urilor intre echipele provenind din aceeasi tara, Sale Sharks intalnind pe Worcester in timp ce Oyonnax, fara Vali Ursache accidentat in etapa de saptamana trecuta din Top 14, a avut-o ca adversara pe Biarritz.

Sale s-a impus fara probleme castigand cu 21-3, Peel, Mills si Tuitupou eseuri, o partida in care Worcester nu a reusit sa puncteze decat dintr-o penalitate semnata de Wrawick, pentru rechini in repriza secunda intrand si moldoveanul Vadim Cobilas.

Oyonnax a castigat cu 28-24, dar Biarritz a luat bonusul defensiv si astfel in urmatoarea etapa partida de pe propriul teren contra lui Sale Sharks va fi decisiva in privinta calificari in sferturile de finala.

Vuillemin, Codjo, Paea si Hansell-Pune au marcat eseurile invingatorilor pentru bascii francezi Burotu, Pietersen si Thomas reusind cate o incercare, Peyrelongue izbutind trei transformari si o penalitate.

Grupa 2
Bordeaux a facut scor in disputa cu Mogliano administrand campionilor en-titre ai Italiei nu mai putin de zece eseuri Lacroix dubla, Tauleigne, Gibouin, Toetu, Lilomaiava, Brousse, Tuculet dubla si un eseu de penalizare, sapte dintre acestea fiind transformate.

Bacchin a marcat eseul de onoare al italienilor iar partida s-a terminat cu rezultatul de 64-7 niciuna dintre cele doua echipe neavand sansa de a se califica in sferturile de finala.

Din aceasta grupa a II-a, Bath si-a asigurat deja prezenta in sferturile de finala reusind sa se impuna in Tara Galilor acolo unde a trecut cu rezultaul de 30-13 de Newport Dragons.

Eseurile lui Young, Biggs, Gilbert si Houston au asigurat si bonusul ofensiv pentru Bath, in timp ce replica lui Newport a constat intr-un eseu semnat de Cudd o transformare si doua penalitati ale lui S.Jones.

Grupa 4
Viadana a facut o partida buna in fata lui Grenoble o echipa care saptamana trecuta a castigat pe terenul lui Toulon in Top 14, disputa terminandu-se nedecis 19-19.

Egalitate a fost si la eseuri Robertson, Amada si Monfrino marcand pentru italieni, Nicolas dubla si Michallet pentru francezi, eseul lui Monfrino din minutul 80 stabilind scorul final al partidei.

London Wasps s-a impus in deplasare la Bayonne, rezultat 26-13 si astfel englezii si-au asigurat deja prezenta in faza sferturilor de finala din aceasta grupa.

Chrisholm a marcat un eseu pentru Bayonne, Bustos Moyano o transformare si doua penalitati, punctele invingatorilor venind dupa eseurile lui Davies, Launchbury si Varndell, o transformare a lui Carlisle si trei penalitati semnate de Goode.

Grupa 5
Stade Francais nu a avut probleme in partida disputata contra celor de la I Cavalieri Prato, parizienii impunandu-se cu rezultatul de 31-3 o victorie cu bonus ofensiv gratie celor patru eseuri marcate de Camara, Frou, Kingi si Van Zyl, toate fiind transformate de Porical.

Falsaperla a inscris punctele de onoare ale italienilor, iar Stade Francais nu au voie sa se impiedice in urmatoarea etapa pe terenul lui Lusitanos XV daca vor sa se califice in sferturi, francezii fiind ajutati de rezultatele directe din partidele cu London Irish echipa aflata pe locul secund.

London Irish a marcat 13 incercari portughezilor de la Lusitanos XV pentru o victorie fara istoric, rezultat 79-3, Fenby reusind un hat-trick, G.Armitage si Fowlie cate o dubla, restul eseurilor fiind semante de Sinclair, Evans, Low, Danaher , Homer si un eseu de penalizare.

Punctele de onoare ale portughezilor au venit din piciorul lui Pedro Leal care a concretizat o lovitura de pedeapsa.

2,314 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response