Friday 07th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

Se contureaza tabloul sferturilor de finala in Heineken Cup

12 ianuarie 2014 CHAMPIONS CUP
Heineken Cup.

Heineken Cup.

Grupa 1

Northampton Saints s-a impus pe terenul lui Ospreys, o victorie care matematic ii tine pe englezi in cursa pentru calificarea in sferturile de finala.

Rezultatul final a fost 29-17 pentru Northampton care a ratat insa bonusul ofensiv reusind sa marcheze doar trei eseuri prin North, G.Pisi si Dickson, Myler concretizand patru penalitati in timp ce pentru galezi Webb si AW Jones au inscris eseuri, Biggar doua transformari si o lovitura de pedeapsa.

Castres, cu Mihaita Lazar intrat in repriza secunda, desi a inceput foarte bine partida cu doua eseuri in 20 de minute, autori Gray si Dublin, nu a reusit sa mentina ritmul iar Gopperth a marcat doua incercari pentru Leinster readucand-o in joc.

In partea secunda Murphy a marcat un nou eseu pentru irlandezi, Gopperth trei penalitati iar Kearney un dropgol, Castres replicand in final cu eseul lui Lamerat, Leinster castigand cu 29-22 si avand nevoie de victorie in ultima etapa cand o va intalni pe Ospreys pentru a obtine calificarea in sferturi.

Grupa 2
In grupa a II-a situatia este clara, Toulon trecand de Cardiff Blues cu 43-20 si-a asigurat prezenta in urmatoarea faza a competitiei.

Cardiff Blues a platit tribut indisciplinei fiind sanctionata cu trei eseuri de penalizare si patru cartonase galbene, in contul francezilor o incercare mai reusind Smith, Wilkinson aducandu-si contributia la succes cu patru transformari si cinci lovituri de pedepasa.

Pentru Cardiff Blues, Paulo si Hobbs au marcat cate un eseu in timp ce Halfpenny s-a evidentiat in fata butului cu doua transformari si tot atatea lovituri de pedeapsa.

In celalalt joc al grupei Glasgow s-a impus pe terenul lui Exeter dupa ce englezii au condus cu 10-0 in minutul 16, pana la pauza scotienii intorcand rezultatul la 12-10 in favoarea lor, in repriza secunda tot vizitatorii mai reusind o lovitura de pedeapsa.

Glasgow s-a impus cu rezultatul de 15-10, Maitland si S.Lamont reusind cate un eseu, Laidlaw o transformare si o penalitate in replica Vainikolo a semnat un eseu pentru Exeter iar Salde o transformare si o lovitura de pedeapsa.

Grupa 3
Toulouse a facut un pas important catre sferturile de finala reusind sa invinga pe Saracens cu 21-11, toate punctele ros-negrilor francezi venind din piciorul lui Doussain care a concretizat sapte din cele opt tentative de tinta avute.

Saracens si-a trecut in cont un eseu marcat de Ashton si doua penalitati izbutite de Farrell, englezii mai putans spera ca un succes in ultima etapa cand vor primi vizita lui Connacht sa-i califice in sferturile de finala de pe pozitia secunda.

Connacht nu a avut probleme in a castiga disputa cu Zebre, italienii reusind doar punctele de onoare prin Orquera semnatarul unei penalitati, irlandezii impunandu-se cu rezultaul de 20-3.
Pentru invingatori Healy si Henshaw au marcat cate un eseu, ambele reusite in terenul de tinta fiind transformate de Carthy care a concretizat si alte doua lovituri de pedeapsa.

Grupa 4
Scarlets, fara Horatiu Pungea in echipa, a reusit sa obtina o victorie de palmares in Franta acolo unde a dispus de Racing Metro cu rezultatul de 19-13.

Victoria galezilor a venit dupa un eseu marcat de K.Phillips, o transformare si patru penalitati semnate de Priestland, pentru gazde M.Phillps fiind autorul unei incercari transformate de Sexton, irlandezul si argentinianul Hernandez mai aducand puncte din cate o lovitura de pedepasa.

Clermont a castigat in Anglia duelul cu Harlequins si astfel si-a asigurat prezenta in sferturile de finala ale Heineken Cup, avand un avans de sapte puncte in clasamentul grupei fata de englezi.

Rezultatul final a fost 16-13, Nalanga si Sivivatu marcad cate un eseu, B.James doua lovituri de pedepasa, punctele lui Harlequins reusindu-le Hooper autorul unui eseu si Evans dintr-o transformare respective doua lovituri de pedeapsa.

Grupa 5
Ulster si-a asigurat prezenta in sferturile de finala reusind o victorie cu rezultatul de 27-16 in fata lui Montpellier, sud-africanul Pienaar marcand 17 puncte dintr-un eseu, trei transformari si doua lovituri de pedeapsa.

Restul punctelor nord-irlandezilor le-au reusit Diack si Afoa, ambii marcatori a cate unui eseu, replica lui Montpellier constand in eseul lui Tchale-Watchou transformat de Escade care a concretizat si alte trei lovituri de pedeapsa.

Leicester in ciuda diferentei de scor, 34-19, nu a obtinut o victorie facila, englezii intrebuintandu-se serios iar desprinderea venind in cea de-a doua parte a reprizei secunde, acest succes asigurand prezenta in sferturile de finala.

Benjamin a semnat o dubla, Salvi si un eseu de penalizare aducand si bonusul ofensiv tigrilor, in timp ce pentru Treviso, Cittadini a marcat un eseu, Berquist o transformare si patru lovituri de pedeapsa.

Grupa 6
Din grupa a 6-a Munster, s-a calificat pentru sferturile de finala, armata rosie castigand in deplasare la Gloucester cu rezultatul de 20-7 victoria aducandu-le un avans de sase puncte fata de ocupanta locului secund Edinburgh.

Earls si O’Mahoney au semnat cate un eseu pentru irlandezi, Keatley cate doua transformari respectiv lovituri de pedeapsa, in timp ce pentru Gloucester, Sharples a marcat o incercare transformata de Burns.

In cealalta partida a grupei Perpignan, cu Paulica Ion titular, a cedat pe terenul lui Edinburgh rezultat 27-16 pentru scotieni, Brown, Du Preez si Fife marcand cate o incercare in contul invingatorilor.

Toate cele trei eseuri scotiene au fosrt transformate de Laidlaw care a punctate si din doua penalitati, Perpiganan raspunzand prin eseul lui Delonca, transformarea si trei lovituri de pedeapsa apartinandu-i galezului Hook.

2,482 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response