Tuesday 11th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Neil Paterson va conduce partida Newcastle Falcons-Lupii Bucuresti

15 ianuarie 2014 CHALLENGE CUP, INTERNATIONAL, Stiri
Arbitraj.

Arbitraj.

Lupii Bucuresti vor disputa in Anglia pe Kingston Park Stadium ultima partida din actuala editie a Amlin Challenge Cup in fata echipei Newcastle Falcons.

Partida va fi condusa de o brigada de arbitri proveniti din Scotia si Anglia care il va avea la centru pe experimentatul arbitru scotian Neil Paterson.

Neil Paterson s-a nascut pe 9 august 1975 la Belfast in Irlanda de Nord si inainte de a imparti dreptatea pe teren a imbracat ca jucator tricoul unor echipe scotiene din ligile inferioare Malone RFC respectiv Dundee HSFP.

A debutat ca arbitru in anul 2003, sase ani mai tarziu conducand prima partida din cariera sa in Liga Celtica o disputa care le-a avut ca protagonist pe Cardiff Blues si Connacht.

In 2007 Neil Paterson a fost delegat sa conduca in premiera atat dispute din competitiile europene inter-cluburi, debutul fiind o partida dintre Padova si Newcastle, cat si partide test, prima fiind cea dintre Cehia si Spania din cadrul Cupei Europene a Natiunilor.

Pana in prezent Paterson a adunat 36 de prezente in competitiile europene inter-cluburi cu 24 de partide conduse in Amlin Challenge Cup si 12 in Heineken Cup.

In ceea ce ne priveste Neil Paterson este un abitru de bun augur, scotianul oficiind la centru doua partide ale Stejarilor incheiate cu tot atatea succese, 24-8 contra Argentina Jaguars in 2010 la IRB Nations Cup, respectiv 17-13 cu Italia A, victorie care a asigurat triumful in aceeasi competitie doi ani mai tarziu.

Si anul trecut Neil Paterson a fost prezent la Bucuresti cu ocazia desfasurarii competitiei IRB Nations Cup conducand la centru partidele Rusia-Italia A respectiv Argentina Jaguars-Italia A.

Asistentii lui Neil Paterson vor fi englezii Graeme Wells respectiv Stephen Hart.

Partida Newcastle Falcons-Lupii Bucuresti se va disputa joi 16 ianuarie cu incepere de la ora 21:30.

2,114 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response