Saturday 08th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Trei echipe din Anglia si doua din Franta s-au calificat in sferturile Amlin Challenge Cup

20 ianuarie 2014 CHALLENGE CUP, INTERNATIONAL, Stiri
Amlin Challenge Cup.

Amlin Challenge Cup.

Grupa 1

Sale Sharks a castigat prima grupa reusind sa se impuna in deplasare la Biarritz, echipa pentru care moldoveanul Vadim Cobilas a fost titular impunandu-se cu rezultatul de 9-7.

Fara a marca eseuri rechinii au castigat pe un teren greu gratie celor trei penalitati semnate de Miller, in contul francezilor fiind trecute un eseu a lui Ngwenya transformat de Peyrelongue. Partida a fost condusa la centru de Marius Mitrea.

In cealalta partida a grupei, Worcester a dispus de Oyonnax, de la francezi Vali Ursache absentand, cu rezultatul de 20-13 dupa un eseu de penalizare si un altul semnat de Stelling, Mieres reusind doua transformari si o penalitate.

Punctele lui Oyonnax au venit dupa doua eseuri marcate de Tebani si Bousquet, ultimul reusind sa concretizeze in puncte si o lovitura de pedeapsa.

Grupa 2

Bath avand deja calificarea in sferturile de finala asigurata a facut spectacol in partida cu Bordeaux de care a dispus cu rezultatul de 54-13 marcand opt eseuri prin Biggs, Ford, Perenise, Joseph, Day, Rokoduguni dubla si Eastmond, invinsii reusind si ei incercarea de onoare prin Quehellie.

Newport si-a incheiat participarea in Amlin Challenge Cup cu o victorie in Italia acolo unde a dispus de Mogliano cu rezultatul de 24-12, W. Evans si Wardle marcand cate o incercare, Burton o transformare si o penalitate iar S. Jones trei lovituri de pedeapsa, italienii replicand prin patru penalitati semnate de Fadalti.

Grupa 4

Grenoble a castigat derby-ul francez al grupei in fata lui Bayonne cu rezultatul de 34-16, niciuna dintre echipe insa nereusind calificarea in faza urmatoare a competitiei.

Roodt, Alexandre, Ratini, Nicolas si Campo au asigurat bonusul ofensiv pentru Grenoble, Monribot semnand eseul invinsilor pentru care Bret a mai inscris dintr-o transformare si trei lovituri de pedeapsa.

London Wasps a castigat grupa a patra fara a cunoaste infrangerea in ultima partida reusind sa invinga pe Viadana cu rezultatul de 64-17, Daly hat-tick, Varndell dubla, Johnson, Helu, Simpson, Vea si Carlisle marcand un total de zece eseuri, sapte fiind transformate de Carlisle.

Viadana in replica a culcat de trei ori balonul in terenul de tinta al englezilor prin Sintich, Monfrino si Travagli, Liviu Pascu intrand in joc pentru italieni din postura de rezerva.

Grupa 5

Stade Francais a castigat la scor partida din Portugalia in fata celor de la Lusitanos XV, rezultat 48-15, o partida care a fost condusa la centru de arbitrul roman Vlad Iordachescu.

Pentru portughezi Bettencourt si Miranda au marcat cate o incercare in timp ce francezii au replicat cu sapte eseuri autori fiind Nayacalevu,Porical,Zhvania, Bonfils,Kingi,Burban si un eseu de penalizare.

Stade Francais a obtinut calificarea in sferturile de finala gratie rezultatelor directe din partidele disputate cu ocupanta locului secund London Irish.

Pentru London Irish si I Cavalieri aventura din Amlin Challenge Cup a luat sfarsit cu o partida in care englezii s-au impus cu un categoric 49-0 chiar in Italia.

Victoria cu bonus ofensiv a lui London Irish a fost asigurata de eseurile semnate de Parr, Danaher, Fenby, Cowan dubla, Evans si Lewington, sapte dintre acestea fiind transformate de Geraghty si Dorrian.

In urma stabilirii clasamentelor finale din cele cinci grupe in faza sferturilor de finala s-au calificat: Sale Sharks, Bath, Brive, London Wasps si Stade Francais, alte trei echipe venind din Heineken Cup si anume: Northampton, Harlequins respectiv Gloucester.

Sferturile de finala Amlin Challenge Cup se vor disputa intre 3 si 6 aprilie dupa programul:

Bath-Brive
Wasps-Gloucester
Stade Francais-Harlequins
Sale Sharks-Northampton

1,805 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response