Tuesday 24th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Brigada de arbitri din Irlanda pentru partida Romania-Portugalia

Romania - Portugalia.

Romania – Portugalia.

Sambata Stejarii debuteaza in noua editie a Cupei Europene a Natiunilor impotriva Portugaliei, o partida care va avea loc pe Cluj Arena si care va fi condusa de o brigada de arbitri din Irlanda.

La centru se afla un arbitru tanar in varsta de 24 de ani, Sean Gallagher, care in ciuda lipsei de experienta si-a aratat deja valoarea fiind unul dintre cei mai apreciati arbitri ai noii generatii din Irlanda, cu patru ani in urma debutand la o disputa din al treilea esalon valoric la insulei verzi.

Originar din Navan, Sean Gallagher este unul dintre arbitrii asistenti din Liga Celtica, in aceasta ipostaza debutand si intr-o partida din Cupa Europeana a Natiunilor din 2012 dintre Spania si Georgia incheiata cu o surprinzatoare victorie a ibericilor rezultat 25-18.

O experienta aparte pentru tanarul arbitru irlandez a fost sa conduca la centru in 2012 disputa dintre Tara Galilor si Italia din cadrul turneului feminin al Six Nations, mai ales pentru ca partida a fost programata pe Millennium Stadium din Cardiff.

In ceea ce ne priveste Sean Gallagher a condus la centru partida de la Campionatul European U18 din 2012 dintre Romania si Spania ce a avut loc la Madrid si care s-a incheiat cu succesul ibericilor, rezultat 14-10 in finala pentru locurile 3-4.

Cei doi arbitri asistenti vor fi Kieran Barry si Sturt Gaffikin, ambii avand in palmares partide atat in Liga Celtica cat si in competitiile europene inter-cluburi.

Sa mentionam ca ultima intalnire in care Romania a avut ca adversara Portugalia pe propriul teren in 2012 si care s-a incheiat cu succesul Stejarilor, rezultat 15-7, a fost condusa tot de arbitri din Irlanda, la centru fiind atunci Mark Patton.

2,375 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

3 Comments

Leave A Response