Tuesday 24th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Frederico Sousa, antrenorul Portugaliei indeamna la realism

Portugal Rugby.

Portugal Rugby.

Portugalia va fi prima adversara a Stejarilor in editia 2014 a Cupei Europene a Natiunilor, o partida ce se va disputa pe Cluj Arena.

Desigur ca orice inceput de drum, prima partida dintr-o campanie este foarte importanta pentru orice echipa, debutul putand uneori da peste cap socotelile initale.

Asa gandeste antrenorul lupilor lusitani, Os Lobos cum este supranumita echipa Portugaliei, Frederico Sousa inaintea debutului in care formatia pe care o conduce va intalni cele mai puternice adversare, Romania si Georgia.

Din declaratia facuta cotidianului Record de catre tehnicianul portughez rezulta ca desi in acest moment Os Lobos mai au matematic sanse pentru calificarea la Cupa Mondiala, iar acesta este obiectivul principal al echipei, doua infrangeri in primele doua etape ar schimba radical situatia lusitanilor in Cupa Europeana a Natiunilor.

Astfel pentru Portugalia o infrangere la Cluj in fata Stejarilor si o alta in urmatoarea etapa pe propriul teren cu Georgia ar fi echivalenta cu intrarea in lupta pentru evitarea retrogradarii din divizia de elita a CEN.

Frederico Sousa indeamna la realism, socotind ca in momentul de fata Portugalia nu pare a fi pregatita pentru a duce lupta cu Romania, Georgia sau Rusia pentru o participare la un turneu final al Cupei Mondiale, nefiind multumit de atitudinea unor jucatori, in special cei naturalizati.

Tehnicianul portughez nu a ezitat sa afirme ca in trecut naturalizarea unor jucatori a fost benefica fiind insa doar o solutie de moment neglijandu-se acordarea atentiei cuvinte jucatorilor din campionatul intern care accepta fara conditii participarea in tricoul echipei nationale.

Sambata, 1 februarie, Romania va intalni Portugalia la Cluj, o partida care conteaza pentru prima etapa din Cupa Europeana a Natiunilor editia 2014 si implicit pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2015.

1,978 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response