Tuesday 24th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Portugalia vazuta de aproape

Ian Smith s-a decis asupra lotului Portugaliei pentru partida cu Romania.
Portugalia.

Portugalia.

Portugalia va fi primul adversar al Stejarilor in noua campanie din Cupa Europeana a Natiunilor editia 2014, o partida importanta mai ales in vederea punctelor acumulate, cele care vor decide la final echipele calificate la Cupa Mondiala din 2015.

Cu Portugalia ne-am intalnit in fiecare editie a CEN, o echipa imprevizibila care a evoluat mult in ultimii ani, lusitanii inregistrand rezultate notabile la rugby 7, dar si prin faptul ca din actualul lot opt jucatori sunt inregimentati la echipe din Franta.

In momentul de fata Os Lobos se afla pe pozitia a 22-a in clasamentul IRB, iar in partidele test din toamna anului trecut lusitanii au cedat in fata celor din Fiji si a Canadei cu 36-13 respectiv 52-8, doi adversari pe care i-au intalnit si Stejarii, noi reusind sa invingem Canada.

Este adevarat ca sub comanda lui Frederico Sousa, cel care l-a inlocuit pe Errol Brain, neozeelandezul nereusind sa obitna rezultatele asteptate, Portugalia a facut si o deplasare in Brazilia unde in fata unui adversar modest s-a impus cu 68-0.

Cel mai recent rezultat inregistrat de portughezi a fost o infrangere 30-16 in meciul de pregatire disputat saptamana trecuta in compania celor de la England Students si in care tehnicianul Frederico Sousa a dorit sa vada la lucru potentiali jucatori pentru campania din CEN.

Echipa anuntata de acesta pentru partida de sambata in compania Stejarilor arata astfel:

1.Francisco Fernandes (Beziers), 2.Joao Correia (GD Direito), 3.Tony Martins (Limoges)-4.Eric dos Santos (Biarritz), 5.Goncalvo Uva (Narbonne)-6.Vasco Uva (GD Direito), 7.Aurelien Beco (Colomiers), 8.Jacques Le Roux (Coventry)-9.Francisco Magalhaes (CDUL), 10.Diogo Miranda (Belenenses)-11.Carl Murray (CDUL), 12.Jose Lima (Narbonne), 13.Pedro Bettencourt (CDUP), 14.Goncalo Foro (CDUL)-15.Antonio Aguilar (GD Direito).
16.Jorge Segurado (GD Direito), 17.Mike Tadjer Barbosa (Massy), 18.Bruno Rocha (Aeistecnico), 19.Fernando Almeida (Aeisagonomia), 20.Rui D’Orey (GD Direito), 21.Luis Salema (GD Direito), 22.Emmanuel Rebelo (Dijon), 23.Francisco Appleton (CDUL).

Din primul XV sase jucatori evolueaza in Franta, cate unul in Top 14 si Federale 1 alti patru in Pro D2, pentru ca pe banca de rezerve sa se gaseasca alti doi jucatori inregimentati la echipe din Federale 1.

Sa-i cunostem insa putin pe cei cu care Stejarii se vor afla fata in fata sambata de la ora 16:00 pe Cluj Arena.

Pilierul Francisco Fernandes se afla la al treilea sezon in culorile echipei Beziers in Pro D2 , un jucator matur ajuns la varsta de 27 de ani. De cand evolueaza pentru clubul francez este unul dintre jucatorii de baza in acest sezon adunand 16 prezente din care in noua randuri a fost titular.

Tony Martins perechea lui Francisco Fernandes din linia intai a evoluat in sezonul trecut la Perigueux in Federale 1, in acest sezon ramanand in acelasi esalon valoric dar alaturi de Limoges acolo unde este coleg de echipa cu romanul Adrian Matei. Martins a fost prezent in acest sezon de 6 ori pe teren, de doua ori fiind titular.

Eric dos Santos, jucatorul de linia, a doua este un tanar promitator in varsta de 20 de ani si care dupa ce anul trecut a evoluat pentru Mont de Marsan, avand prezente si in Amlin Challenge Cup, in acest sezon imbraca tricoul lui Biarritz. Este singurul jucator portughez din actuala echipa care evolueaza in Top 14 avand in acest sezon doua prezente, ambele ca titular.

Goncalo Uva celalalt jucator din linia a doua este un jucator cu multa experienta care a adunat peste 70 de selectii in tricoul nationalei lusitane, el evoluand in trecut la Montpellier iar in prezent la Narbonne, in acest sezon avand insa numai o prezenta in tricoul echipei franceze.

In linia a treia il regasim pe Vasco Uva cel mai selectionat jucator portughez avand 88 de prezente in echipa nationala pentru care a marcat 12 incercari fiind prezent si la singura pearticipare a Portugaliei la Cupa Mondiala din 2007.

Ca inchizator Frederico Sousa a decis sa-l nominalizeze pe Jacques Le Roux, un jucator sud-african la origini cu opt selectii si trei eseuri pentru Os Lobos care evolueaza in al treilea esalon valoric din Anglia, National Ligue 1 la Coventry RFC.

Alaturi de Vasco Uva celalat flanker va fi Aurelien Beco unul din remarcatii esalonului secund din Franta, Pro D2, care de trei ani activeaza pentru Colomiers reusind cu acestia promovarea in urma cu doua sezoane. Beco a evoluat in acest sezon in 13 partide, de 12 ori fiind titular, reusind sa marcheze si un eseu.

Un alt remarcat din Pro D2 este Jose Lima, aripa lui Narbonne, care in ciuda tineretii sale, 20 de ani, a jucat in acest sezon 14 partide din care de 11 ori s-a regasit in primul XV fiind si autorul a trei incercari.

Pe linia de treisferturi Frederico Sousa va incepe si cu Gocalo Foro, centrul lui CDUL fiind jucatorul cu cele mai multe incercari marcate din actualul lot, el avand pana in prezent 17 reusite in terenul de tinta advers in 46 de prezente pentru Os Lobos.

In ceea ce priveste rezervele, Mike Tadjer Barbosa si Emmanuel Rebelo, ambii la origine francezi, evolueaza in aceasi grupa din Federale 1, primul la lidera Massy celalalt la ultima clasata Dijon.

Mike Tadjer Barbosa este unul dintre titularii de baza a lui Massy in acest sezon adunand 12 prezente si reusind sa inscrie 3 eseuri, el jucand ca taloner, in timp ce Emmanuel Rebelo a imbracat in toata cariera sa tricoul lui Dijon, in acest sezon mijlocasul la gramada avand 11 prezente din care opt ca titular.

Surprinde oarecum absenta unor jucatori pe care Frederico Sousa a decis sa nu-i utilizeze precum Julien Bardy, cel care a jucat in finala Heineken Cup de anul trecut alaturi de Clermont sau a lui Pedro Leal respectiv Aderito Esteves.

Romania va infrunta Portugalia sambata 1 februarie incepand cu ora 16:00 pe stadionul Cluj Arena o partida ce va putea fi urmarita in direct pe TVR 1.

1,759 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response