Saturday 16th November 2019,
Federatia Romana de Rugby

Stejarii vor fi condusi si in a doua partida din CEN de arbitri irlandezi

Stejarii.

Stejarii.

Sambata 8 februarie Stejarii vor disputa la Krasnodar a doua partida din actuala editie a Cupei Europene a Natiunilor impotriva Rusiei, partida urmand a fi condusa de o brigada de arbitri din Irlanda.

La centru se va afla David Wilkinson, un arbitru experimentat nascut pe 10 mai 1982 la Enniskillen in Irlanda de Nord care si-a trecut in palmeres dispute din Liga Celtica, Cupa Europeana a Natiunilor si Amlin Challenge Cup.

Ca jucator a evoluat pentru Portora Royal School, Enniskillen RFC si Brighton Tigers, cariera pe terenul incadrat de buturi luand sfarsit dupa o accidentare la mana care l-a facut indisponibil pentru o durata de 18 luni.

Urmand exemplul tatalui sau si el fost arbitru a ales sa nu se desparta de sportul cu balonul oval in dorinta de a fi prezent in Heineken Cup acolo unde daca nu a reusit ca jucator sa o faca din postura de a imparti dreptatea pe teren.

David Wilkinson a debutat in Liga Celtica in 2008 cand a condus partida dintre Glasgow Warriors si Scarlets, un an mai tarziu fiind delegat in premiera la o disputa din Amlin Challenge Cup, unde a adunat 11 prezente.

In ceea ce ne priveste, David Wilkinson si-a facut aparitia si in partidele test din Cupa Europeana a Natiunilor conducand disputa dintre Georgia si Romania de la Tbilisi in 2011, incheiata cu succesul gruzinilor, rezultat 18-11.

Un an mai tarziu a oficiat la centru in partida dintre Spania si Georgia incheiata cu un rezultat surprinzator, 25-18 in favoarea ibericilor, pentru ca anul trecut sa fie prezent la disputa dintre Rusia si Spania.

David Wilkinson va fi ajutat de arbitri asistenti Gary Conway si Eddie Hogan-O’Connell.

1,475 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

Leave A Response