Tuesday 14th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ulster a castigat derby-ul etapei a XIII-a in fata lui Ospreys

11 februarie 2014 INTERNATIONAL, PRO12 RUGBY
Rabo Direct Pro 12.

Rabo Direct Pro 12.

Lipsite de aportul mai multor titulari, echipele din Liga Celtica au disputat partidele contand pentru etapa a XIII-a, patru victorii revenind gazdelor, una singura vizitatorilor.

Pe Ravenhill Stadium, Ulster a castigat derby-ul rundei impotriva lui Ospreys devansandu-i cu un punct pe galezi in clasament, unde in prezent ocupa pozitia a treia.

Ospreys au preluat conducerea inca din minutul 10 dupa un eseu marcat de Lewis si transformat de Davies, la pauza galezii avand un avans de patru puncte, Pienaar reducand din diferenta dupa o lovitura de pedeapsa.

Istoria partidei s-a scris la patru minute dupa reluare atunci cand Cave a marcat un eseu pentru nord-irlandezi, transformarea apartinandu-i lui Pienaar pentru ca Ulster sa se impuna cu rezultatul de 10-7.

Treviso si Scarlets au disputat o partida spectaculosa din care au rezultat noua incerari, trei de partea italienilor si sase de cea a echipei galeze, la care este inregimentat si romanul Horatiu Pungea, care la final s-a impus cu rezultatul de 41-33.

Barbieri, Swanepoel si Nitoglia au semnat eseurile lui Treviso, Berquist reusind trei transformari si patru penalitati, pentru ca bonusul ofensiv pentru Scarlets sa vina gratie incercarilor izbutite de Climo dubla, G. Davies, K. Phillips, J. Williams si un eseu de penalizare.

Lidera clasamentului Muster a castigat si ea cu bonus ofensiv partida disputata pe teren propriu in fata lui Cardiff Blues, rezultat 54-13 in favoarea armatei rosii.

Kilcoyne, Zebo, Van den Heever, Conway, Stander si un eseu de penalizare au asigurat bonusul ofensiv irlandezilor, toate eseurile fiind transformate de Hanrahan pentru ca O. Williams sa inscrie incercarea de onoare a galezilor.

Glasgow a dispus de Connacht cu 8-6, Bennett marcand pentru scotieni singura incercare a partidei, R. Jackson reusind o penalitate din patru tentative de tinta pentru ca de partea irlandezilor Ronaldson sa concretizeze doar doua din cele cinci lovituri de pedeapsa avute.

Leinster a obtinut singura victorie in deplasare a acestei runde impunandu-se la Parma in fata lui Zebre cu un categoric 31-8, luand si punctul bonus ofensiv.

Irlandezii au marcat patru incercari prin Cooney, Reid, Kirchner si Hudson, toate eseurile fiind transformate de Gopperth si Madigan, pentru italieni Van Schalkwyk reusind o finalizare in terenul de tinta advers iar proaspat inregimentatul Haimona, fost la Calvisano, o lovitura de pedeapsa.

Partida Newport-Edinburgh a fost amanata din cauza terenului impracticabil.

Clasament:
1.Munster-48p
2.Leinster-45p
3.Ulster-41p
4.Ospreys-40p
5.Glasgow-37p
6.Scarlets-28p
7.Newport-24p
8.Edinburgh-22p
9.Cardiff-22p
10.Treviso-19p
11.Zebre-14p
12.Connacht-13p

Urmatoarea etapa se va disputa pe 14 si 15 februarie dupa programul:
Ospreys-Treviso
Ulster-Scarlets
Leinster-Newport
Connacht-Edinburgh
Cardiff-Glasgow
Munster-Zebre

1,506 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response