Tuesday 07th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ospreys au reusit scorul campionatului in partida cu Treviso

18 februarie 2014 PRO12 RUGBY, Stiri
Rabo Direct Pro 12.

Rabo Direct Pro 12.

In Liga Celtica, galezii de la Ospreys au reusit scorul campionatului, invingand cu un categoric rezultat de 75-7 pe italienii de la Treviso.

A fost o partida jucata intr-un singur sens – Ospreys a marcat 11 eseuri, pe lista marcatorilor trecandu-si numele Spratt dubla, Beck, Webb, Natoga, Hassler, S. Davies dubla, Baker, Dirksen si R. Jones, patru reusite fiind transformate de Biggar, iar sase de S. Davies.

Punctele de onoare ale lui Treviso au venit dupa eseul lui Sarto, transformat de Berquist. Italienii au anuntat saptamana trecuta printr-un articol publicat pe siteul oficial ca din sezonul urmator intentioneaza sa se retraga din Liga Celtica, motivandu-si decizia prin incertitudinea care planeaza asupra viitorului competitiei.

Lidera clasamentului Munster a invins cealalta reprezentanta a Italiei in Liga Celtica, Zebre, cu 36-8, armata rosie obtinand si bonusul ofensiv gratie incercarilor reusite de Zebo dubla, Slattery dubla si O’Donnell, o transformare apartinandu-i lui Hanrahan, trei lui Keatley.

Replica lui Zebre a constat in eseul lui D’Apice si o lovitura de pedeapsa concretizata in puncte de Palazzani, italienii aflandu-se pe ultima pozitie a clasamentului.

Leinster se afla momentan in spatele lui Munster, franciza din Dublin reusind sa castige partida disputata pe propriul teren in fata galezilor de la Newport cu rezultatul de 31-19, disputa fiind condusa la centru de Marius Mitrea.

Pentru irlandezi s-au consemant doua eseuri de penalizare, alte doua incercari fiind semnate de McGrath si Hudson, toate reusitele fiind transformate de Madigan, care a mai punctat si dintr-o penalitate.

Pentru dragonii din Newport, Smith si Rees au izbutit cate o incercare, iar Tovey doua lovituri de pedeapsa si un dropgol.

Connacht a evadat de pe ultima pozitie a clasamentului, dupa o victorie cu 11-7 in fata lui Edinburgh, Swift marcand un eseu, Ronaldson respectiv Parks cate o penalitate, punctele scotienilor fiind semnate de Grant dintr-o incercare transformata de Bezuidenhout.

Cea mai spectaculoasa partida a rundei s-a disputat la Cardiff, acolo unde gazdele, Blues, au cedat dramatic in fata scotienilor de la Glasgow Warriors, cu 27-20.

In minutul 72 galezii conduceau cu 20-13, pentru ca intr-un interval de opt minute scotienii sa marcheze doua eseuri transformate si sa intoarca soarta partidei.

Copeland si L. Jones au marcat eseuri pentru gazde, Humberstone doua transformari si o penalitate, iar G. Davies o penalitate, in timp ce pentru invingatori Lee Jones, Bennett si Eddie au inscris cate un eseu, R. Jackson o transformare, Russell doua transformari si tot atatea lovituri de pedeapsa.

Partida dintre Ulster si Scarlets a fost amanata.

Clasament:
1. Munster-53p
2. Leinster-50p
3. Ospreys-45p
4. Glasgow-41p
5. Ulster-41p
6. Scarlets-28p
7. Newport-24p
8. Edinburgh-23p
9. Cardiff Blues-23p
10 .Treviso-19p
11. Connacht-17p
12. Zebre-14p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 20 si 23 februarie dupa programul:
Cardiff Blues – Leinster
Scarlets – Edinburgh
Treviso – Ulster
Newport – Glasgow
Ospreys – Munster
Zebre – Connacht

2,198 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response