Saturday 30th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Franta a ramas in lupta pentru titlul de campioana invingand pe Murrayfield

8 martie 2014 6 NATIONS, INTERNATIONAL
Franta.

Franta.

Dupa infrangerea categorica de la Cardiff, Franta a reusit sa obtina o victorie in finalul partidei de pe Murrayfield in fata Scotiei care a dat o replica deosebit de puternica cocosilor galici.

Desi Machenaud a deschis scorul dupa o lovitura de pedeapsa chiar in debutul partidei, pentru ca apoi in minutul zece sa recidiveze din fata butului advers, ciulinii au preluat initiativa si au intors in doua randuri rezultatul.

Mai intai, dupa un balon de urmarire trimis pana in terenul de tinta al francezilor pe care Huget si Dulin nu au reusit sa-l recupereze, Hogg a finalizat pentru prima incercare a disputei, Laidlaw a tranformat si Scotia conducea cu 7-6.

Machenaud i-a adus din nou la conducere pe cocosii galici dupa o penalitate, dar in replica scotienii au initiat un atac pe treisferturi si Seymour a fost de neoprit marcand a doua incercare a ciulinilor, acelasi Laidlaw transformand pentru 14-9.

Acesta avea sa fie si rezultatul primei reprize, una pe care scotienii au dominat-o cu autoritate, dupa aspectul jocului parand ca se vor impune la sfarsitul celor 80 de minute regulamentare.

Ciulinii au inceput in forta si repriza secunda, insa in plina ofensiva catre terenul de tinta advers Weir a incercat o pasa sarita interceptata de Huget care dupa o cursa de aproximativ 60 de metri a marcat un eseu la centru.

Machenaud a transformat ducand scorul la 16-14 pentru Les Bleus, rasturnarea de situatie insa nereusind sa-i demoralizeze pe scotienii care au revenit in ofensiva.

Astfel Laidlaw a avut posibilitatea de a marca din lovitura de pedeapsa, distanta fiind prea mare insa a ratat, pentru ca apoi Weir sa readuca gazdele in avantaj din acelasi procedeu in minutul 61.

Tot Weir putea majora diferenta insa sutul sau din penalitate nu a nimerit cadrul butului, in replica, francezii au obtinut o lovitura de pedeapsa la limita liniei de 22 a scotienilor, Doussain avand o sarcina facila in concretizarea ei in puncte.

Gratie penalitatii semnate de Doussain in minutul 78, Franta s-a impus pe Murrayfiled cu rezultatul de 19-17, Les Bleus avand astfel sansa de a juca etapa viitoare cu titlul pe masa chiar la Paris acolo unde vor intalni Irlanda.

Scotia-Franta 17-19 (14-9)
Au marcat: Hogg(e), Seymour(e), Laidlaw(2tr), Weir(lp) respectiv Huget(e), Machenaud(tr,3lp), Doussain(lp)

Scotia: 15 Stuart Hogg, 14 Tommy Seymour, 13 Alex Dunbar, 12 Matt Scott, 11 Sean Lamont, 10 Duncan Weir, 9 Greig Laidlaw, 8 Dave Denton, 7 Kelly Brown (c), 6 Johnnie Beattie, 5 Jim Hamilton, 4 Richie Gray, 3 Geoff Cross, 2 Scott Lawson, 1 Ryan Grant.
Rezerve: 16 Ross Ford, 17 Moray Low, 18 Euan Murray, 19 Tim Swinson, 20 Ryan Wilson, 21 Chris Cusiter, 22 Duncan Taylor, 23 Max Evans

Franta: 15 Brice Dulin, 14 Yoann Huget, 13 Mathieu Bastareaud, 12 Maxime Mermoz, 11 Maxime Médard, 10 Jules Plisson, 9 Maxime Machenaud, 8 Damien Chouly, 7 Alexandre Lapandry, 6 Sébastien Vahaamahina, 5 Yoann Maestri, 4 Pascal Papé, 3 Nicolas Mas, 2 Brice Mach, 1 Thomas Domingo
Rezerve: 18 Guilhem Guirado, 17 Vincent Debaty, 18 Rabah Slimani, 19 Alexandre Flanquart, 20 Antoine Claassen, 21 Jean-Marc Doussain, 22 Remi Tálčs, 23 Gaël Fickou

1,614 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response