Monday 30th March 2020,
Federatia Romana de Rugby

Brigada de arbitri din Anglia va conduce partida Georgia-Romania

Luke Pearce.

Luke Pearce.

Sambata, 15 martie la Tbilisi partida dintre Georgia si Romania va fi concluzia acestei editii a Cupei Europene a Natiunilor, un derby care va fi condus de o brigada de arbitri din Anglia.

La centru va oficia unul dintre cei mai promitatori arbitri tineri, Luke Pearce, originar din Exeter in varsta de doar 24 de ani, cel care in urma cu trei ani conducea deja partide din Championship, a doua liga din Anglia.

In 2009 a avut parte de o experienta inedita si anume, a condus la centru finala pentru locul trei a campionatului Rusiei dintre Krasny Yar si Slava Moscova, o partida ce a avut loc in Siberia.

Pearce a urcat repede treptele afirmarii, in decurs de doar 12 luni intrand in randul arbitrilor de elita ai RFU si astfel in 2011 si-a facut debutul in AVIVA Premiership.

La nivel international a condus partide din HSBC Sevens Worls Series, anul trecut a oficiat in semifinala dintre Africa de Sud si Tara Galilor contand pentru Junior World Championship dar si in partida test Rusia-Japonia.

Anul acesta Luke Pearce a avut parte de o noua recunoastere a valorii sale fiind unul dintre arbitrii asistenti ai partidei din Six Nations de la Roma in care s-au aflat fata in fata Italia si Scotia.

Englezul si-a trecut deja in palmares si partide din competitiile europene inter-cluburi avand la activ opt prezente in AMLIN Challenge Cup si patru in Heineken Cup unde a debutat anul trecut.

In ceea ce ne priveste, Luke Pearce a condus in 2011 partida din AMLIN Challenge Cup dintre Stade Francais si Lupii Bucuresti, scor 49-3 in favoarea francezilor pentru ca anul trecut sa fie de bun augur oficiind la centru in disputa Romania-Rusia contand pentru Cupa Europeana a Natiunilor incheiata cu succesul Stejarilor, rezultat 29-14.

Luke Pearce va fi ajutat de arbitrii asistenti Tim Wigglesworth si Stewart.

Meciul Romaniei va avea loc sambata, 15 martie, incepand cu ora 15.00 (ora Romaniei), in direct la TVR1. Partida va decide grupa Stejarilor la Cupa Mondiala 2015, in cazul unei victorii vor face parte din grupa C alaturi de Noua Zeelanda, Argentina, Tonga si Africa 1, iar in cazul unei infrangeri acestia vor face parte din grupa D alaturi de Franta, Irlanda, Italia si Canada.

foto: espnscrum.com

2,139 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response