Tuesday 07th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stejarii au pierdut la Tbilisi, Georgia castigand Cupa Europeana a Natiunilor editia 2014

Stejarii dupa meciul cu Georgia (15.03.2014)

Stejarii dupa meciul cu Georgia (15.03.2014)

Georgia-Romania a fost partida decisiva pentru stabilirea campioanei Cupei Europene a Natiunilor editia 2014, disputa programata la Tbilisi terminandu-se cu succesul gazdelor, Lelos, care astfel si-au aparat titlul cucerit anul trecut.

Cele doua echipe au inceput prudent partida de pe stadionul Mikheil Meskhi si dupa o margine castigata de Stejari pe propria repunere dar in care georgienii au obstructionat, astfel am beneficiat de o lovitura de pedeapsa concretizata de Vlaicu.

Lelos au replicat imediat insa Kvirikashvili a ratat prima tentativa de tinta a gazdelor, pentru ca in minutul sapte acelasi fundas georgian sa restabileasca egalitatea trimitand balonul printre barele butului nostru de la o distanta de 50 de metri.

Desi nu am reusit sa ne apropiem de 22-ul georgienilor, gramada noastra a obtinut o penalitate in minutul 12, distanta insa, lovitura fiind de la centrul terenului, nu l-a impiedicat pe Vlaicu sa mai aduca trei puncte in contul Stejarilor.

In minutul 14 Gal a primit cartonas galben pentru placaj fara balon, ramasi in 14 Stejarii s-au desprins totusi pe tabela de marcaj dupa o noua penalitate semnata de Vlaicu dupa ce am reusit sa castigam teren gratie molului care a mutat jocul pana la linia de 22 a gazdelor.

Georgienii, condusi cu 9-3, au revenit la viata si in minutul 23 dupa actiuni repetate in care am fost nevoiti sa ne aparam au beneficiat de o lovitura de pedeapsa pe care Kvirikashvili nu a ezitat sa o concretizeze in puncte dintr-o pozitie favorabila.

Tot Lelos au continuat sa preseze si dupa o patrundere pe partea stanga a atacului lor s-a format o gramada spontana la cinci metri de terenul nostru de tinta, balonul a fost scos pe partea dreapta unde I. Dumitru nu a putut impiedica forta de patrundere a lui Zirakashvili care a marcat singurul eseu al partidei.

Kvirikashvili a transformat pentru ca Georgia sa treca in avantaj, rezultat 13-9, tot el ratand, oarecum surprinzator, in minutul 33 o lovitura de pedeapsa dintr-o pozitie usoara.

Pana la pauza pe tabela de marcaj s-a mai facut o singura modificare, lovitura de pedeapsa concretizata de Kvirikashvili a trimis la cabine cele doua echipe cu rezultatul de 16-9 in favoarea gazdelor.

Trupa lui Milton Haig, a inceput decis repriza secunda si dupa doua moluri care ne-au masat la cinci metri de propriul teren de tinta, Burcea a primit cartonas galben, Stejarii fiind nevoiti sa evolueze pentru a doua oara in inferioritate numerica.

A urmat o lovitura de pedeapsa pe care asa cum au facut-o pe intrega durata a jocului georgienii au jucat-o la buturi, Kvirikashvili ducand scorul la 19-9.

Stejarii au incercat sa revina in joc si dupa o fenta a lui Manole, Stejarii s-au apropiat la cinci metri de terenul de tinta al gazdelor, dupa cateva momente de fixare insa indecizia jucatorilor nostri a facut ca georgienii sa reusesaca sa treaca peste momentul de presiune.

Dupa ce Malaghuradze, inlocuitorul lui Kvirikashvili, a ratat oportunitatea unor noi puncte, echipa noastra a ramas pentru a treia oara in inferioritate, Calafeteanu vazand si el cartonasul galben, lovitura de pedeapsa care a urmat ducand scorul la 22-9.

Rezultatul de 22-9 stabilit de penalitatea lui Malghuradze din minutul 65 avea sa fie si cel de la sfarsitul partidei, Georgia reusind gratie succesului sa-si pastreze titlul in Cupa Europeana a Natiunilor precum si trofeul Cupa Antim Ivireanul.

Georgia-Romania 22-9 (16-9)
Tbilisi, Stadion Mikheil Mekhi
Arbitri: Luke Pearce-Tim Wigglesworth, Stewart (Anglia)
Au marcat: Zirakashvili (e),Kvirikashvili (tr,4lp),Malghuradze (lp) respectiv Vlaicu (3lp)

Georgia:1. Mikheil Nariashvili(Montpellier), 2. Jaba Bregvadze(Toulouse), 3. David Zirakishvili(Clermont), 4. Konstantine Mikautadze(Toulon), 5.Levan Datunashvili(Aurillac), 6. Viktor Kolelishvili(Lyon), 7.Mamuka Gorgodze(Montpellier), 8. Dmitry Basilaia(Edinburgh), 9. Giorgi Begadze(Kochebi Tbilisi), 10. Lasha Khmaladze(Lelo Tbilisi),11. Tamaz Mtchedlidze(Bourg en Bresse), 12. Merab Sharikadze(Bourg en Bresse), 13. Davit Kacharava(Yenisey), 14. Irakli Machkhaneli (c)(Armazi Tbilisi), 15. Merab Kvirikashvili(Vienne).

Rezerve: 16.Shalva Mamukashvili(Armia Tbilisi), 17. Anton Peikrishvili(Casres), 18.Levan Chilachava(Toulon), 19. Giorgi Nemsadze(Tarbes), 20. Giorgi Chkhaidze(Tarbes), 21. Vazha Khutsishvili(Kharebi Rustavi), 22.Tedo Zibzibadze(Perigueux), 23. Lasha Malaghuradze(Bagneres).

Romania: 1. Mihaita Lazar (Castres), 2. Andrei Radoi (Ealing Trailfinders), 3. Paulica Ion (Perpignan), 4. Marius Sirbe (Tarbes), 5. Valentin Poparlan (RCM UV Timisoara), 6. Viorel Lucaci (Steaua), 7. Mihai Macovei (St Nazaire)(c), 8. Stelian Burcea (RCM UV Timisoara), 9. Valentin Calafeteanu (RCM UV Timisoara), 10. Florin Vlaicu (Farul Constanta), 11. Ionut Dumitru (Steaua), 12. Robert Dascalu (Steaua), 13. Csaba Gal (Baia Mare), 14. Madalin Lemnaru (RCM UV Timisoara), 15. Catalin Fercu (RCM UV Timisoara).

Rezerve: 16. Eugen Capatana (RCM UV Timisoara), 17. Andrei Ursache (Carcassonne), 18. Horatiu Pungea (Scarlets), 19. Cristian Munteanu (USRP), 20. Vlad Nistor (Castres), 21. Dorin Manole (Orthez), 22. Florin Surugiu (CSM Bucuresti), 23. Cristian Dinis (Baia Mare).

2,557 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

Leave A Response