Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Toulouse a recuperat un ecart de 22 de puncte in Top 14

23 martie 2014 Stiri, TOP 14
Top 14.

Top 14.

Etapa cu numarul XXII a campionatului de rugby de elita din Franta, Top 14, a fost una, metaforic vorbind, cu sare si piper.

Cel mai spectaculos meci a fost, fara discutie, cel dintre puternicele formatii Stade Francais si Toulouse.

Parizienii au avut un start fulminant, conducand la un moment dat cu 27-5, dupa eseurile semnate de Dupuy, Plisson si Flanquart, in prima jumatate a meciului.

Punctele lui Toulouse fusesera marcate de Luke MacAllister, iar apoi, in ultimul minut al primei reprize, Doussain a fructificat o lovitura de pedeapsa. Revirimentul a continuat in mitanul secund, cu o echipa oaspete sarjand insistent 22-ul advers.

Logic au venit si eseurile semnate de Vermaak si Tekori. Egalarea s-a produs la ultima faza a meciului, cu o incercare a lui Montes, transformata de Doussain.

Perpignan si Biarritz au oferit un spectacol foarte echilibrat, gazdele catalane castigand finalmente cu 16-10. Raportul eseurilor a fost egal, 1-1, bascii inscriind primii prin Brew, dupa care a replicat Haughton. Pilierul roman Paulica Ion nu a fost convocat pentru aceasta partida in distributia catalana.

Montpellier a obtinut un succes pretios pe terenul lui Oyonnax, cu 22-8. Fijianul Nagusa a inscris singurul eseu al invingatorilor, in timp ce Tian a reusit incercarea de onoare pentru gazde.

La Oyonnax, pe post de flanker dreapta, a fost titularizat internationalul roman Vali Ursache, inlocuit din teren in minutul 64.

Racing Metro 92 Paris a reusit si ea un succes important, pe terenul lui Grenoble, cu 26-13. Gazdele au inceput tare, cu un eseu al lui Buckle in minutul 5, insa Roberts si Andrei au tras echipa dupa ei prin incercarile lor, astfel ca RM s-a impus cu un raport dublu de puncte.

Un alt derby al Top 14 a fost cel dintre Clermont si Toulon. Victoria a suras gazdelor, 22-16, dupa un joc de toata frumusetea. Nalaga, respectiv Chilocci au fost marcatorii eseurilor, iar la pauza tabela a indicat 13-6.

Castres este singura echipa care a luat bonusul ofensiv in aceasta runda, dupa un succes categoric, 38-6 cu Brive.

Campionii en-titre au marcat patru eseuri, prin Claassen, Grosso, Palis si Bonnefond. In pofida scorului mare, partida nu a fost lipsita de tensiune. Arbitrul a acordat trei cartonase rosii, dintre care unul pentru gazde si doua pentru vizitatori. Pilierul roman Mihaita Lazar nu a fost utilizat de catre Castres.

Un alt meci pe muchie de cutit a fost cel dintre Bayonne si Bordeaux.

Oaspetii s-au impus cu 23-22, echipa basca fiind singura posesoare a unui boinus defensiv in aceasta runda. Rocokoco, O’Connor si Ugalde au inscris eseuri pentru Bayonne, insuficient insa, deoarece Domvo si Madaule au facut acelasi lucru pentru girondini.

In plus, oaspetii au fost superiori oin fata buturilor, unde Barnard i-a dominat pe suteurii adversi, Bustos Moyano si Ugalde. La pauza dintre reprize, scorul a fost 20-10 in favoarea oaspetilor. Fostul international roman Silviu Florea nu a fost retinut in lotul vizitatorilor, pentru aceasta partida.

Clasamentul Top 14, cu patru runde inainte de incheierea sezonului regulat:

1. Clermont – 64

2. Toulon – 61

3. Montpellier – 61

4. Castres – 60

5. Stade Francais – 58

6. Stade Toulousain – 57

7. Racing Metro – 56

8. Bordeaux – 54

9. Brive – 51

10. Grenoble – 50

11. USAP – 46

12. BAyonne – 44

13. Oyonnax – 39

14. Biarritz – 24

1,440 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response