Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Uruguay-SUA: 27-27 in barajul intercontinental pentru Cupa Mondiala

23 martie 2014 INTERNATIONAL, Stiri
Cupa Mondiala 2015.

Cupa Mondiala 2015.

La Montevideo, Uruguay a primit vizita Statelor Unite in prima mansa a Play-Off-ului din Zona America contand pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2015.

Sud-americanii au inceput mai bine si au condus gratie preciziei la buturi a uverturii Felipe Berchesi.

Prima jumatate de ora a adus un joc echilibrat, Los Teros conducand cu 9-6 dupa ce Berchesi a concretizat trei lovituri de pedeapsa in contul gazdelor in timp ce Niua a reusit doua doua din trei tentative de tinta pentru americani.

In minutul 32 a venit si prima incercare, oaspetii au gresit la o gramada spontana balonul ajungand la centrul gazdelor, Prada, care dupa o cursa de 40 de metri a culcat balonul in terenul de tinta, eseul fiind transformat de Berchesi.

Finalul primei reprize a insemnat un asediu al americanilor, care dupa ce arbitrul video le-a refuzat un eseu, au redus din diferenta, talonerul Thiel intrand in forta pentru o incercare transformata de Niua, la pauza pe tabela de marcaj inregistrandu-se rezultatul: Uruguay-Statele Unite 19-13.

Berchesi a deschis si partea secunda, cu alte trei puncte pentru uruguayeni, dupa fructificarea unei penalitati. Americanii au fortat apoi, iar eseul  lui Manoa a readus echipa in joc. Niua a transformat si si-a adus formatia la o marja de doar doua puncte, 22-20.

A urmat apoi cea mai frumoasa faza a meciului, cu un atac in forta pe treisferturi al oaspetilor. Balonul a ajuns la aripa celor de la Saracens, Chris Wyles, folosit la nationala pe post de fundas, care a plonjat pentru eseu. Acelasi Niua a marcat punctele suplimentare, iar tabela arata 27-22 in favoarea vizitatorilor.

In finalul jocului Uruguay ar fi putut obtine chiar victoria, dupa trei gramezi ordonate prabusite de americani, gazdele au jucat de fiecare data lovitura de pedeapsa cerand o noua gramada si la a patra tentativa mijlocasul la gramada Ormaechea a marcat un eseu la colt egaland situatia de pe tabela de marcaj.

Din pozitie grea Berchesi a ratat transformarea si sansa de a aduce victoria Uruguay-ului, astfel ca partida s-a incheiat la egalitate 27-27, revansa urmand a avea loc pe 29 martie la Kennesaw, acolo unde se va decide numele echipei calificate la Cupa Mondiala din 2015. Echipa invinsa va juca finala recalificarilor, impotriva invingatoarei celuilalt play-off intercontinental, intre Europa si Africa.

Uruguay-SUA 27-27 (19-13)

Au marcat: Pareda (e), Ormaechea (e), Berchesi (tr,5lp) respectiv Thiel, Manoa (e), Wyles (e), Niua (3tr,2lp)

Uruguay: 1 Alejo Corral(San Isidro), 2 Arturo Avalo(Carrasco Polo Club), 3 Oscar Duran(Carrasco Polo Club), 4 Matías Palomeque(Trébol de Paysandú), 5 Santiago Vilaseca(Old Boys Club), 6 Juan Manuel Gaminara(Old Boys Club), 7 Diego Magno(Montevideo Cricket Club), 8 Alejandro Nieto(Champagnat), 9 Agustín Ormaechea(Mont de Marsan), 10 Felipe Berchesi(Badia), 11 Jerónmio Etcheverry(Valpolicella), 12 Andrés Vilaseca(Old Boys Club), 13 Joaquín Prada(Los Cuervos), 14 Leandro Leivas(Old Christinas Club), 15 Gastón Mieres(Lobos de Punta del Este).
Rezerve: 16 Nicolás Klappenbach(Champagnat), 17 Rodolfo de Mula(PSG), 18 Mario Sagario(Massy), 19 Cristofer Soares de Lima(Montevideo Cricket Club), 20 Franco Lammana(Carrasco Polo Club), 21 Juan de Freitas(Champagnat), 22 Alejo Durán(Trebol de Paysandu), 23 Francisco Bulanti(Trebol de Paysandu).

SUA: 1 Olive Kilifi(Seatle), 2 Phil Thiel(Life Rugby), 3 Eric Fry(London Scottish), 4 Hayden Smith(Saracens), 5 Samu Manoa(Northampton), 6 Todd Clever(Shining Arcs), 7 Scott La Valla(Stade Francais), 8 Cam Dolan(Northampton), 9 Mike Petri(NY Athletic Club), 10 Toby L’Estrange(London Welsh), 11 Tim Maupin(Olympic Club), 12 Andrew Suniula(London Wasps), 13 Folau Niua(Glasgow), 14 Blaine Scully(Leicester), 15 Chris Wyles(Saracens).
Rezerve: 16 Tom Coolican(Richmond), 17 Nick Wallace(James Bay), 18 Titi Lamositele(Saracens), 19 Louis Stanfill(Seatle), 20 Kyle Sumsion(Brigham Young University), 21 Shalom Suniula(Seatle), 22 Seamus Kelly(University of California), 23 Luke Hume(Narbonne).

2,114 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response