Friday 23rd April 2021,
Federatia Romana de Rugby

Western Force au produs surpriza rundei in Super Rugby

23 martie 2014 SUPER XV
Super Rugby.

Super Rugby.

Campionii ultimelor doua editii din Super Rugby, neozeelandezii de la Chiefs, au cedat la Perth in fata australienilor de la Western Force, o echipa care pentru prima data din 2007 reuseste sa lege o serie de trei victorii consecutive.

La pauza, campionii se aflau inca la conducere dupa ce Cruden a concretizat trei penalitati, iar Hodgson cu un eseu si Ebersohn, autor al unei lovituri de pedeapsa marcasera punctele gazdelor.

In repriza secunda, flankerul Hodgson a recidivat, Ebersohn si-a mai trecut in cont o transformare si doua penalitati, Western Force castigand cu rezultatul de 18-15, replica din partea neozeelandezilor in mitanul secund constand din doua penlitati semnate de Cruden si Anscombe.

Highlanders au castigat pe propriul teren duelul cu conationalii de la Hurricanes avand mari emotii pe final atunci cand oaspetii au revenit fiind condusi cu 35-12 pentru ca la final tabela de marcaj sa indice 35-31.

Burleigh si Osborne au inscris cate un eseu pentru invingatori, Sopoaga doua transformari si sapte lovituri de pedeapsa , replica lui Hurricanes constand in doua eseuri semnate de B.Franks si Barrett, ultimul trecandu-si in cont alte doua transformari respectiv patru lovituri de pedeapsa.

Waratahs nu au avut probleme in a castiga duelul australian al etapei impunandu-se cu bonus ofensiv in fata lui Rebels si cu o diferenta de scor considerabila, 32-8.

Alofa, Betham si dubla lui Folau au asigurat bonificatia ofensiva, trei eseuri fiind transformate de Foley care a marcat si din doua penalitati, Higginbotham reusind incercarea de onoare a oaspetilor, iar Hegarty o lovitura de pedeapsa.

Blues-Cheetahs a fost o disputa cu puncte multe din care neozeelandezii au iesit victoriosi cu rezultatul de 40-30, eseurile lui Luatua, Moala, Li si Woodcock aducand francizei din Auckland si bonusul ofensiv.

Cheetahs au fost aproape de a pleca cu punctul bonus ofensiv din Noua Zeelanda, sud-africanii nereusind decat trei incercari prin Hendricks, Prinsloo si Daniller.

Brumbies sunt lideri in Conferinta Australiana dupa victoria obtinuta nu fara emotii in fata sud-africanilor de la Stormers, un eseu de penalizare venit in minutul 80 spulberand orice urma de indoiala asupra invingatoarei.

Rezultatul final a fost 25-15, Coleman cu o dubla si White autor a cate doua transformari respectiv lovituri de pedeapsa mai trecandu-si numele pe lista marcatorilor pentru invingatori, in timp ce pentru Stormers, Vermeulen si De Jongh au inscris eseuri, Grant o transformare si o penalitate.

La Johannesburg, Lions a reusit o victorie dramatica in fata australienilor de la Reds care in ultimele zece minute au jucat in 14 respectiv 13 jucatori dupa ce Hanson si Schatz au primit cartonase galbene.

Reds au inceput in forta iar Q.Cooper a marcat 20 de puncte in 33 de minute din doua eseuri, doua transformari si tot atatea lovituri de pedeapsa, Lions reusind doar o penalitate concretizata de Boshoff.

Pana la finalul jocului insa australienii nu au mai inscris niciun punct iar eseurile lui Mapoe si Skosan, doua trasformari si alte doua lovituri de pedepasa semnate de Boshoff aducand victoria lui Lions cu 23-20.

Derby-ul sud-african disputat la Pretoria intre Bulls si Sharks a produs prima infrnagere din acest sezon pentru rechinii care desi conduceau la pauza cu 13-6 au cedat la final cu rezultatul de 23-19.

J.Du Plessis si JJ Engelbrecht au marcat cate un eseu pentru Bulls, Potgieter doua transformari, o penalitate si un dropgol, Pollard o penalitate, punctele rechinilor fiind semnate de Alberts incercare, Swiel transformare si F.Steyn patru lovituri de pedeapsa.

Clasament:

Liderii conferintelor:
1.Sharks-19p
2.Brumbies-17p
3.Chiefs-14p

4.Lions-16p
5.Waraths-16p
6.Bulls-14p
7.Western Force-14p
8.Blues-12p
9.Highlanders-11p
10.Reds-10p
11.Crusaders-8p
12.Hurricanes-7p
13.Rebels-6p
14.Stormers-5p
15.Cheetahs-5p

Urmatoarea etapa se va disputa intre 28 si 29 martie dupa programul:
Crusaders-Hurricanes
Rebels-Brumbies
Blues-Highlanders
Reds-Stormers
Bulls-Chiefs
Sharks-Waraths

1,634 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response