Irlandezii domina Liga Celtica

Rabo Direct Pro 12.
Rabo Direct Pro 12.

Dupa XVII etape disputate in Liga Celtica, primele trei pozitii ale clasamentului sunt ocupate de francize provenind din Irlanda pentru ca pe ultima pozitie calificanta in Play-Off, cea de-a patra sa se situeze Ospreys din Tara Galilor.

Lidera Leinster a castigat in aceasta runda fara probleme, franciza din Dublin invingand cu 27-0 pe italienii de la Zebre, partida fiind condusa la centru de Marius Mitrea, pentru a obtine si bonusul ofensiv gratie celor patru eseuri marcate de Reid, Murphy si Fitzgerald dubla.

Italienii nu au reusit nici macar punctele de onoare, in contul lui Leinster, Madigan mai trecandu-si numele pe lista marcatorilor cu doua transformari si o lovitura de pedeapsa.

Munster o urmeaza in clasament pe Leinster, armata rosie reusind o victorie fara glorie in fata lui Treviso cu rezultatul de 14-3, Earis si Dowley marcand cate un eseu, ambele transformate de Hanrahan, punctele de onoare ale italienilor fiind semnate de Berquist.

Ocupanta pozitiei a treia, Ulster, a castigat la fel de greu in Scotia la Edinburgh, acolo unde P.Jackson a concretizat trei penalitati fata de doar una a lui Bezuidenhout, nord-irlandezii impunandu-se dupa o partida fara eseuri cu rezultatul de 9-3.

Ospreys au reusit scorul etapei in derby-ul galez contra celor de la Cardiff Blues impunandu-se cu 34-9 pentru a lua si bonusul ofensiv garantat de cele cinci eseuri marcate de Natoga hat-trick, Beck si Webb, Biggar evidentiindu-se in fata butului advers cu trei transformari si o penalitate.

Cardiff Blues, care se afla pe pozitia a zecea dupa ce a suferit si cea de-a 12-a infrangere in acest sezon, a marcat punctele de onoare prin G.Davies autor a trei lovituri de pedeapsa.

Glasgow Warriors se mentin in lupta pentru o pozitie in Play-Off dupa succesul cu 14-6 in fata galezilor de la Scarlets pentru care romanul Horatiu Pungea nu a fost retinut in lot. Victoria scotienilor a venit dupa un eseu a lui Matawalu si a trei lovituri de pedeapsa concretizate de Weir, in contul lui Scarlets, Barkley fiind autorul a doua penalitati.

Connacht a urcat doua pozitii in clasament dupa victoria cu bonus ofensiv obtinuta pe terenul lui Newport, Muldoon cu o dubla, Ah You si Swift fiind autorii eseurilor irlandezilor care s-au impus cu rezultatul de 27-8. Punctele invinsilor au fost reusite de Prydie eseu si Tovey lovitura de pedeapsa.

Clasament:
1.Leinster-64p
2.Munster-62p
3.Ulster-59p
4.Ospreys-51p
5.Glasgow-47p
6.Scarlets-36p
7.Connacht-32p
8.Edinburgh-29p
9.Newport-28p
10.Cardiff-24p
11.Treviso-20p
12.Zebre-18p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 28 si 30 martie dupa programul:
Glasgow-Ospreys
Zebre-Newport
Treviso-Edinburgh
Cardiff-Ulster
Leinster-Munster
Scarlets-Connacht

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile