Wednesday 27th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Campionii en-titre Chiefs au evitat infrangerea in ultimul minut al partidei cu Bulls

31 martie 2014 INTERNATIONAL, Stiri, SUPER XV
Chiefs.

Chiefs.

In etapa a VII-a din Super Rugby campionii en-titre, Chiefs, au evitat in ultimul minut o noua infrangere pe terenul lui Bulls, dupa ce in runda precedenta pierdusera in fata celor de la Western Force.

La Pretoria, neozeelandezii au inceput excelent jocul cu doua incercari marcate in primele 18 minute, pentru ca apoi Bulls sa preia conducerea cu 31-15, Chiefs restabilind egalitatea dupa o serie de trei eseuri izbutite in ultimele zece minute, ultimul reusit chiar in minutul 80.

In contul sud-africanilor au fost trecute trei eseuri, Stegman, Basson si un eseu de penalizare, in timp ce pentru Chiefs, Mulianina, Messam, Anscombe, Symons si Cruden au reusit un total de cinci incercari, rezultatul final al partidei fiind 34-34.

Crusaders nu se regasesc in acest sezon, franciza din Christchurch pierzand pentru a treia oara in cinci partide disputate, de aceasta data Kieran Read si colegii lui cedand pe teren propriu confruntarea cu conationalii de la Hurricanes.

A fost o partida nebuna in care Hurricanes a condus cu 17-3 pentru ca apoi cruciatii sa revina si sa conduca cu 26-24, lovitura de gratie fiind data de Leiua in minutul 73 dupa o actiune in care a depasit in forta si viteza mai multi aparatori ai gazdelor.

McNicholl cu o dubla si Slade au fost autorii eseurilor pentru Crusaders in timp ce victoria cu bonus ofensiv pentru Hurricanes a fost asigurata de cele patru incercari semnate de Levave, Perenara, Savea si Leiua, rezultatul final fiind: Crusaders-Hurricanes 26-29.

In derby-ul australian al rundei Rebels s-au impus surprinzator in fata lui Brumbies cu rezultatul de 32-24 gratie evolutiei lui J. Woodward cel care a marcat 27 de puncte dintr-un eseu, doua transformari si sase penalitati, pe lista marcatorilor pentru invigatori trecandu-si numele si Inman cu o incercare.

Pentru Brumbies s-au consemnat un eseu de penalizare precum si alte doua incercari semnate de Mogg si Coleman, din fata butului advers remarcandu-se White cu doua transformari si o lovitura de pedeapsa.

Blues s-au impus in partida cu Highlanders cu rezultatul de 30-12 insa in ciuda diferentei de scor franciza din Auckland nu a obtinut si bonusul ofensiv marcand doar trei incercari prin Moala, Nonu si Piutau, restul punctelor venind din piciorul lui Hickey autor a cate trei transformari respectiv lovituri de pedeapsa.

Highlanders nu a reusit nicio finalizare in terenul de tinta a lui Blues, cele 12 puncte marcate venind dupa patru lovituri de pedeapsa concretizate de Sopoaga.

Desi Stormers au inceput mai bine partida de la Brisbane cu Reds, gazdele au revenit luand conducerea cu 22-10, avantajul australienilor fiind suficient in ciuda revenirii sud-africanilor care nu au reusit sa obtina decat punctul bonus defensiv.

Reds au castigat cu 22-17, Simmons marcand un eseu, Q. Cooper o transformare, patru penalitati si un dropgol, pentru Stormers, De Allende si Notshe semnand cate o incercare, Grant si Catrakilis cate o transformare, primul contabilizand si o lovitura de pedeapsa.

Sharks sunt liderii clasamentului in Super Rugby, rechinii sud-africani castigand detasat partida cu Waratahs, rezultat 32-10 fara a lua insa si bonusul ofensiv, eseuri fiind reusite doar de Kankowski si Daniel, restul punctelor venind din doua transformari si sase penalitati marcate de Zeilinga si F. Steyn.

Pentru Waratahs, Foley a marcat toate punctele, uvertura australienilor semnand un eseu, o transformare si o lovitura de pedeapsa .

Clasament:

Liderii conferintelor:

1.Sharks-23p
2.Brumbies-17p
3.Chiefs-17p

4.Lions-16p
5.Waratahs-16p
6.Blues-16p
7.Bulls-16p
8.Western Force-14p
9.Reds-14p
10.Hurricanes-12p
11.Highlanders-11p
12.Rebels-10p
13.Crusaders-9p
14.Stormers-6p
15.Cheetahs-5p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 4 si 5 aprilie dupa programul:

Highlanders-Rebels
Brumbies-Blues
Hurricanes-Bulls
Reds-Western Force
Cheetahs-Chiefs
Lions-Crusaders
Stormers-Wartahs

1,548 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response