Saturday 04th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Toulon iese invingatoare din derby-ul contra Toulouse

31 martie 2014 Stiri, TOP 14
Top 14.

Top 14.

In uvertura rundei, Brive a castigat cu 26-24 meciul cu Clermont.

Finalista de anul trecut a Heineken Cup a marcat trei eseuri, prin Nalaga de doua ori si Chouly, insa nu a fost suficient pentru a depasi jocul bine organizat al gazdelor.

Mai mult, ultima incercare a lui Nalaga a adus bonusul defensiv pentru oaspeti. Eseurile invingatorilor s-au marcat in prima repriza si au purtat semnatura lui Bakaniceva si Germain.

Biarritz a smuls realmente o remiza in disputa cu campioana en-titre Castres, 34-34.

Jocul a fost unul foarte spectaculos. Gazdele au condus cu 13-0, pentru a intra la cabine cu doar 6 puncte ecart, 19-13.

Partea a doua a debutat in favoarea oaspetilor, care au marcat 18 puncte fara a primi vreunul. Totusi, bascii, gratie unui Yachvili foarte inspirat in fata buturilor, au ajuns la o diferenta de doar 7 puncte, 27-34, in ultimele minute.

Presiunea constanta exercitata in vecinatatea terenului de tinta al celor de la Castres a produs mai multe greseli din partea pachetului de inaintare advers.

Cu 4 minute inainte de final, Biarritz a obtinut eseul de penalizare, transformat, care a adus egalitatea pe tabela, 34-34.

La aceasta faza, pentru greseli tehnice repetate a fost avertizat pilierul roman Mihaita Lazar, care intrase in joc in minutul 32.

Eseurile meciului au fost inscrise de Ngwenya si Couet-Lannes, respectiv Gray, Grosso si Boomann.

Bordeaux-Perpignan: 23-5, intr-un duel romanesc la nivelul liniei intai, Silviu Florea a intrat in repriza secunda la Bordeaux, in timp ce Paulica Ion s-a aflat si el minute bune in componenta primei linii a catalanilor.

Paulica a fost eliminat cu cartonas galben in minutul 40. Le Bourhis si Talebula au fost marcatorii de eseuri ai gazdelor, in timp ce Taumalolo a reusit punctele de onoare pentru invinsi.

Montpellier a invins Bayonne cu 43-27, cu bonus ofensiv, deoarece raportul eseurilor a fost 6-3. Incercarile organizatorilor au fost reusite de catre Nagusa 3, Tulou, Gorgodze si un eseu de penalizare. Bascii au incercat sa tina pasul prin incercarile lui Rocokoco, Ugalde si Faaoso.

Oyonnax a castigat un meci important in perspectiva salvarii de la retrogradare, 40-13 cu Grenoble. Mai important este ca Vali Ursache si coechipierii sai au reusit si bonusul ofensiv, dupa cele patru incercari ale lui Soqeta, Diabi si Figuerola, la care s-a adaugat un eseu de penalizare. Tot dintr-o incercare de penalizare au punctat si cei de la Grenoble. Ursache a fost titular pe postul de flanker dreapta.

Derby-ul parizian dintre Stade Francais si Racing Metro 92 a fost transat de oaspeti, cu 32-22. Vuidrawuvalu a inscris doua eseuri pentru tricourile roz, in timp ce Racing Metro a ajuns de trei ori cu balonul in terenul advers de tinta, prin Fall, Kruger si Battut.

Derby-ul care a inchis runda s-a desfasurat intre cele doua mari echipe, Toulon si Toulouse. Oaspetii au deschis scorul in minutul 5, prin eseul lui Beauxis, insa apoi jocul a intrat in nota de dominare a gazdelor.

Mermoz a marcat un eseu, iar acelasi lucru pentru Toulon l-a facut apoi, in repriza secunda, uvertura Michalak. Altfel, meciul a insemnat un duel la distanta al celor doi transformeri, Michalat contra Beauxis. Scor final 32-28 pentru Toulon, iar Beauxis a reusit si un dropgol.

1,342 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response