Toulon iese invingatoare din derby-ul contra Toulouse

Top 14.
Top 14.

In uvertura rundei, Brive a castigat cu 26-24 meciul cu Clermont.

Finalista de anul trecut a Heineken Cup a marcat trei eseuri, prin Nalaga de doua ori si Chouly, insa nu a fost suficient pentru a depasi jocul bine organizat al gazdelor.

Mai mult, ultima incercare a lui Nalaga a adus bonusul defensiv pentru oaspeti. Eseurile invingatorilor s-au marcat in prima repriza si au purtat semnatura lui Bakaniceva si Germain.

Biarritz a smuls realmente o remiza in disputa cu campioana en-titre Castres, 34-34.

Jocul a fost unul foarte spectaculos. Gazdele au condus cu 13-0, pentru a intra la cabine cu doar 6 puncte ecart, 19-13.

Partea a doua a debutat in favoarea oaspetilor, care au marcat 18 puncte fara a primi vreunul. Totusi, bascii, gratie unui Yachvili foarte inspirat in fata buturilor, au ajuns la o diferenta de doar 7 puncte, 27-34, in ultimele minute.

Presiunea constanta exercitata in vecinatatea terenului de tinta al celor de la Castres a produs mai multe greseli din partea pachetului de inaintare advers.

Cu 4 minute inainte de final, Biarritz a obtinut eseul de penalizare, transformat, care a adus egalitatea pe tabela, 34-34.

La aceasta faza, pentru greseli tehnice repetate a fost avertizat pilierul roman Mihaita Lazar, care intrase in joc in minutul 32.

Eseurile meciului au fost inscrise de Ngwenya si Couet-Lannes, respectiv Gray, Grosso si Boomann.

Bordeaux-Perpignan: 23-5, intr-un duel romanesc la nivelul liniei intai, Silviu Florea a intrat in repriza secunda la Bordeaux, in timp ce Paulica Ion s-a aflat si el minute bune in componenta primei linii a catalanilor.

Paulica a fost eliminat cu cartonas galben in minutul 40. Le Bourhis si Talebula au fost marcatorii de eseuri ai gazdelor, in timp ce Taumalolo a reusit punctele de onoare pentru invinsi.

Montpellier a invins Bayonne cu 43-27, cu bonus ofensiv, deoarece raportul eseurilor a fost 6-3. Incercarile organizatorilor au fost reusite de catre Nagusa 3, Tulou, Gorgodze si un eseu de penalizare. Bascii au incercat sa tina pasul prin incercarile lui Rocokoco, Ugalde si Faaoso.

Oyonnax a castigat un meci important in perspectiva salvarii de la retrogradare, 40-13 cu Grenoble. Mai important este ca Vali Ursache si coechipierii sai au reusit si bonusul ofensiv, dupa cele patru incercari ale lui Soqeta, Diabi si Figuerola, la care s-a adaugat un eseu de penalizare. Tot dintr-o incercare de penalizare au punctat si cei de la Grenoble. Ursache a fost titular pe postul de flanker dreapta.

Derby-ul parizian dintre Stade Francais si Racing Metro 92 a fost transat de oaspeti, cu 32-22. Vuidrawuvalu a inscris doua eseuri pentru tricourile roz, in timp ce Racing Metro a ajuns de trei ori cu balonul in terenul advers de tinta, prin Fall, Kruger si Battut.

Derby-ul care a inchis runda s-a desfasurat intre cele doua mari echipe, Toulon si Toulouse. Oaspetii au deschis scorul in minutul 5, prin eseul lui Beauxis, insa apoi jocul a intrat in nota de dominare a gazdelor.

Mermoz a marcat un eseu, iar acelasi lucru pentru Toulon l-a facut apoi, in repriza secunda, uvertura Michalak. Altfel, meciul a insemnat un duel la distanta al celor doi transformeri, Michalat contra Beauxis. Scor final 32-28 pentru Toulon, iar Beauxis a reusit si un dropgol.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile