Tuesday 07th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

O’Driscoll a marcat un eseu pentru victoria lui Leinster in derby-ul cu Munster

31 martie 2014 INTERNATIONAL, PRO12 RUGBY
Rabo Direct Pro 12.

Rabo Direct Pro 12.

Derby-ul etapei a XVIII-a din Liga Celtica s-a disputat la Dublin, acolo unde fata in fata s-au aflat primele doua clasate, Leinster si Munster, victoria revenind primilor cu rezultatul de 22-18.

Munster a condus cu 12-3 dupa patru penalitati semnate de Keatley, una in contul lui Leinster, autor Madigan, pentru ca apoi acelasi Madigan din tentative de tinta reusite si un eseu a lui Brian O’Driscoll sa duca franciza din Dublin in avantaj cu rezultatul de 19-12.

Armata rosie a reusit sa revina pana la 19-18, Keatley concretizand doua penalitati, dar Madigan a inchis tabela in minutul 79, Munster trebuind sa se multumeasca cu punctul bonus defensiv, clasandu-se in acest moment pe pozitia secunda in clasament, fiind devansata de Leinster cu cinci puncte.

Glasgow a obtinut un succes care poate insemna mult in economia clasamentului final, scotienii invingand pe Ospreys in lupta pentru o pozitie in Play-Off, intre cele doua echipe diferenta fiind de numai un punct in favoarea galezilor.

Seymour a marcat in minutul 76 eseul victoriei cu 11-9, restul punctelor fiind inscrise de Weir din doua penalitati, respectiv Biggar in contul lui Ospreys din doua lovituri de pedeapsa si un dropgol.

Zebre au remizat pe propriul teren in disputa cu Newport Dragons, scor 25-25, galezii evitand infrangerea cu trei minute inainte de finalul jocului dupa un eseu a lui Groves transformat de Tovey.

Vunisa a marcat un eseu pentru italieni, Orquera o transformare si cinci penalitati, Garcia reusind si el o lovitura de pedeapsa in timp ce pentru dragoni, D. Evans, Smith si Groves au inscris incercari, Tovey cate doua transformari, respectiv lovituri de pedeapsa.

Treviso au fost mai norocosi decat conationalii de la Zebre reusind sa se impuna in fata scotienilor de la Edinburgh cu 20-16, Ghiraldini si De Marchi reusind cate o finalizare in terenul de tinta advers, Botes cate doua transformari respectiv lovituri de pedeapsa.

Edinburgh nu au plecat cu mana goala din Italia obtinand bonusul defensiv, in contul scotienilor Du Preez semnand un eseu, Bezuidenhout o transformare si trei lovituri de pedeapsa.

Dupa cinci infrangeri consecutive Cardiff Blues au reusit o victorie mare in fata lui Ulster, rezultat 28-23, nord-irlandezii fiind in lupta pentru o pozitie in primele patru care asigura prezenta in Play-Off, intr-o partida condusa la centru de Marius Mitrea.

Ambele echipe au marcat cate un eseu prin Copeland respectiv Cave, diferenta fiind facuta de G. Davies care a concretizat o transformare si sapte penalitati fata de P. Jackson, autor a sase lovituri de pedeapsa.

O partida deosebit de spectaculoasa a fost cea dintre Scarlets si Connacht, galezii impunandu-se cu 32-30 pentru a lua si bonusul ofensiv dupa eseurile semnate de J. Davies, G. Davies, Turnbull si Maule, Preistland trecandu-si in cont trei transformari si doua lovituri de pedeapsa.

Irlandezii de la Connacht s-au ales si ei cu doua puncte bonus, unul ofensiv pentru cele patru incercari marcate de Marmion, Carr, McKeon si Henshaw, dar si unul defensiv pentru infrangerea la o diferenta de numai doua puncte.

Clasament:

1.Leinster-68p
2.Munster-63p
3.Ulster-60p
4.Ospreys-52p
5.Glasgow-51p
6.Scarlets-41p
7.Connacht-34p
8.Newport-30p
9.Edinburgh-30p
10.Cardiff-28p
11.Treviso-24p
12.Zebre-20p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 11 si 12 aprilie dupa programul:

Ospreys-Leinster
Ulster-Connacht
Edinburgh-Cardiff Blues
Treviso-Newport
Munster-Glasgow
Scarlets-Zebre

2,211 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response