Sunday 17th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Moldova a castigat, fara bonus ofensiv, partida din Polonia

5 aprilie 2014 INTERNATIONAL, Stiri
Moldova.

Moldova.

Disputata la Siedlce partida din cadrul Cupei Europene a Natiunilor Divizia 1B, dintre Polonia si Moldova s-a incheiat cu victoria Haiducilor care continua lupta pentru ocuparea primei pozitii in clasamentul final.

Constienti ca au nevoie de o victorie cu bonus ofensiv, Haiducii au inceput in forta si dupa primul sfert de ora conduceau cu 7-0, Oleg Prepelita reusind un eseu transformat de Craig Felston, speranta intr-o victorie de cinci puncte prinzand contur.

Surprinzator insa a urmat o perioada de dominare a gazdelor care au dovedit ca cel putin pe inaintare sunt adversari pe masura Haiducilor si dupa o presiune constanta de cateva minute, cu moldovenii aparandu-se la limita terenul de tinta propriu a venit un eseu in forta a jucatorului de linia a II-a Bartoszek.

In replica, Moldova a aratat ca stie si jocul pe treisferturi, o actiune de toata frumusetea cu balonul scos la aripa a condus la un atac purtat de Bulgac, cel care avea sa fie oprit cu dificultate de apararea polonezilor.

Gazdele au revenit si in aceeasi maniera, cu inaintarea ducand jocul in 22-ul moldovean, a venit cel de-al doilea eseu al acestora, Prepelita nereusind sa-l blocheze pe Gasik care a plonjat marcand la colt, din pozitie dificila Banaszek nereusind transformarea.

Acelasi transformer polonez, Banaszek a ratat in minutul 40 si o lovitura de pedeapsa, cu toate acestea la finalul primei reprize tabela de marcaj indica rezultatul de 12-7 in favoarea Poloniei.

Repriza secunda nici nu a inceput bine si la o actiune a Haiducilor care a gasit nepregatita apararea gazdelor Maxim Gargalic a marcat un eseu la centru, Craig Fleston avand facila misiune de a duce scorul la 14-12 in favoarea Moldovei reusind transformarea.

In continuare Polonia a parut obosita dupa replica puternica data in prima parte si inaintarea a cedat, o gramada prabusita sub presiunea inaintarii moldovenilor ducand la un eseu de penalizare transformat fara probleme de Craig Felston.

Ultimele zece minute i-a gasit pe Haiduci in inferioritate numerica, Maxim Cobilas primind cartonas galben, astfel ca moldovenii nu au mai avut puterea marcarii eseului pentru punctul bonus ofensiv reusind insa victoria cu rezultatul de 21-12.

Tot in Cupa Europeana a Natiunilor Divizia 1B, Germania a dispus de Cehia cu 76-12, partida fiind arbitrata de o brigada din Romania cu Radu Petrescu la centru, ajutat de Cristian Raduta si Robert Diaconescu, Germania obtinand si bonusul ofensiv.

Victoria Germaniei cu bonus ofensiv face tot mai grea misiunea Haiducilor de a termina competitia pe prima pozitie echivalenta cu promovarea in elita CEN si continuarea parcursului in recalificarile pentru Cupa Mondiala din 2015.

Polonia-Moldova 12-21 (12-7)
Au marcat: Bartoszek(e), Gasik(e), Banaszek(tr) respectiv Prepelita(e), Gargalic(e), eseu de penalizare, Felston(3tr)

Polonia: 1. Rafał Witoszyński (Lechia), 2. Kamil Bobryk (Vienne), 3. Sławomir Kaszuba (Lechia), 4. Karol Perzak (Arka), 5. Mateusz Bartoszek(Galsgow Hawks), 6. Cyprian Majcher(Lechia), 7. Stanisław Niedźwiecki (Budowlani Lubin) , 8. Piotr Zeszutek(Lechia), 9. Lukasz Szostek(Arka), 10. Dawid Banaszek(Arka), 11. Tomasz Rokicki(Lechia), 12. Rafał Szrejber (Arka), 13. Tomasz Gasik(Pogon), 14. Radosław Rakowski(Arka), 15. Piotr Jurkowski(Orkan).
Moldova: 1. Maxim Cobilas(Krasny Yar), 16. Dumitru Vasilachi(USEFS), 3. Vadim Cobilas(Sale Sharks), 4. Veaceslav Titica(Krasny Yar), 5. Andrei Romanov(Krasny Yar), 6. Sergiu Castravet(USEFS), 7. Maxim Gargalic(Yenisey), 8. Oleg Prepelita(Krasny Yar), 9. Nicholae Chirila(USEFS), 10. Craig Felston(UK), 14. Andrei Olari(in Franta), 21. Octavian Manoli(USEFS), 23. Adrian Baltag(USEFS), 11. Alexandru Bulgac(USEFS), 15. Mihai Golubenco(Steaua Bucuresti).

Clasamentul in Cupa Europeana a Natiunilor Divizia 1B arata astfel:
1.Germania-34p
2.Moldova-29p
3.Polonia-21p
4.Ucraina-19p
5.Suedia-14p
6.Cehia-6p

In urmatoarea etapa Moldova intalneste Ucraina la Chisinau partida urmand a avea loc pe 12 aprilie.

1,735 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response