Thursday 13th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Amlin Challenge Cup va fi o afacere a englezilor in acest sezon

8 aprilie 2014 CHALLENGE CUP, INTERNATIONAL
Amlin Challenge Cup.

Amlin Challenge Cup.

Sase echipe din Anglia si doua din Franta au completat tabloul sferturilor de finala ale Amlin Challenge Cup, niciuna dintre reprezentantele Hexagonului insa nereusind sa faca pasul in penultimul act al competitiei.

Sale Sharks si Northampton s-au intalnit pe terenul rechinilor, doua grupari care in AVIVA Premiership ocupa in prezent pozitiile cinci respectiv doi, aceasta ierarhie neputand fi rasturnata nici in Amlin Challenge Cup unde tot sfintii s-au dovedit superiori.

Sharks au inceput cu un eseu marcat inca din minutul cinci, autor Thomas, insa Northampton a revenit avand nevoie de numai 20 de minute pentru a culca de trei ori balonul in terenul de tinta al gazdelor prin Nutley de doua ori si Dickinson.

Asa s-a scris soarta acestei dispute in care Fihaki a mai marcat un eseu pentru Sale Sharks, insa la finalul celor 80 de minute regulamentare rezultatul a fost favorabil lui Northampton, 28-14.

Nici Stade Francais nu a reusit sa fructifice avantajul terenului propriu cedand fara prea multe pretentii in fata lui Harlequins in conditiille in care parizienii nu au reusit sa puncteze decat din doua lovituri de pedeapsa semnate de M. Steyn.

Arlechinii londonezi au marcat doua eseuri prin Brown si Molenaar, Evans reusind o transformare, patru penalitati si un dropgol, o alta transformare venind din piciorul lui Botica, rezultatul final fiind: Stade Francais-Harlequins 6-29.

Cu argentinianul Horatio Agulla in zi mare, autor a trei eseuri, Bath a invins la scor pe Brive, 39-7, Abendanon, Rokoduguni si Young intregind lista marcatorilor unui total de sase eseuri in contul englezilor, pentru Brive Murphy semnand un eseu transformat de Laranjeira.

London Wasps si Gloucester, doua echipe de mijlocul clasamentului in Anglia si-au jucat sansa de a salva acest sezon in speranta obtinerii unui trofeu prin participarea in Amlin Challenge Cup.

Cate trei eseuri s-au consemnat de fiecare parte, Mullan, Festuccia si Helu pentru londonezi, May, Evans si M. Thomas in contul lui Gloucester, randamentul lui Goode fiind acela care a transat in cele din urma soarta partidei.

Astfel, jucatorul viespilor si-a trecut in cont trei transformari, patru penalitati si un dropgol, in timp ce Cook de la Gloucester doar trei transformari si o lovitura de pedeapsa, la final London Wasps impunandu-se cu rezultatul de 36-24.

Semifinalele se vor disputa pe 25 si 27 aprilie avand programate disputele:

Northampton-Harlequins
London Wasps-Bath

2,016 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response