Friday 15th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Campionii en-titre Toulon continua cursa in Heineken Cup

8 aprilie 2014 CHAMPIONS CUP, INTERNATIONAL
Heineken Cup.

Heineken Cup.

La sfarsitul saptamanii trecute s-au disputat partidele contand pentru sferturile de finala ale Heineken Cup in urma carora doua echipe din Franta si cate una din Anglia si Irlanda au obtinut biletele pentru semifinale.

Toulouse, cea mai titrata echipa din Heineken Cup nu a reusit sa faca fata armatei rosii din Munster, pe Thomond Park elevii lui Guy Noves, doar locul sase in Top 14, au cedat cu rezultatul de 47-23, irlandezii marcand nu mai putin de sase eseuri.

Earls, Kilcoyne, Stander, Laulala, Zebo si O’Connell au finalizat cate o data in terenul de tinta al francezilor, daca partida s-ar fi jucat intr-un sistem campionat, Munster ar fi luat si bonusul ofensiv, Keatley transformand patru dintre acestea pentru a concretiza si alte trei lovituri de pedeapsa.

Incercarile lui Gear si Tekori au fost doar o palida consolare pentru Toulouse pe a carei lista de marcatori si-au mai trecut numele Beauxis cu doua transformari si McAlister cu trei lovituri de pedeapsa.

Clermont a castigat in fata lui Leicester Tigers iar galben-albastrii se apropie din nou de ultimul act al competitiei a carei finala au pierdut-o in sezonul anterior, ambele echipe reusind sa inscrie cate un eseu, Fofana pentru francezi respectiv Crane in contul englezilor.

Decisive s-au dovedit pana la urma concretizarile tentativelor de tinta, Parra reusind o transformare si cinci lovituri de pedeapsa in timp ce omologul sau O. Williams a marcat cu doua penalitati mai putin, astfel Clermont impunandu-se cu rezultatul de 22-16.

Saracens si-a obtinut dreptul de a juca in semifinale la Belfast, acolo unde lidera din AVIVA Premiership a trecut de Ulster, nord-irlandezii traind din loviturile de pedeapsa concretizate de Pienaar si P. Jackson.

In replica, englezii au marcat trei incercari, autori fiind Ashton dubla si Botha, la care s-a adugat o transformare a lui Farrell si astfel Saracens a castigat cu rezultatul de 17-15.

Campionii en-titre, Toulon si-au respectat blazonul, cosmopolita echipa franceza castigand duelul cu Leinster, o partida pe care multi au vazut-o ca pe un duel intre doua glorii ale rugby-ului aflate la final de cariera, Jonny Wilkinson respectiv Brian O’Driscoll.

Cu zece minute inainte de final Toulon conducea cu un confortabil 29-9, Chiocci si Mitchell marcand cate un eseu, Wilkinson, Giteau si D.Armitage reusind un total de cinci lovituri de pedeapsa fata de cele trei penalitati semnate de Gopperth.

S-a terminat 29-14 pentru ca Murphy a marcat eseul de onoare al irlandezilor, iar Toulon isi continua drumul catre apararea trofeului Heineken Cup pe care l-a cucerit in premiera anul trecut.

Semifinalele vor avea loc pe 26 si 27 aprilie dupa programul:

Saracens-Clermont
Toulon-Munster

1,898 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response