Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Leinster si Munster au facut pasi gresiti in etapa a XIX-a din Liga Celtica

14 aprilie 2014 INTERNATIONAL, PRO12 RUGBY
Rabo Direct Pro 12.

Rabo Direct Pro 12.

Leinster si Munster se aflau in aceasta ordine pe primele doua pozitii ale clasametului Ligii Celtice inaintea acestei runde, ambele insa au pierdut oarecum surprinzator in fata a doua echipe aflate in lupta pentru un loc in Play-Off.

Astfel, pe Liberty Stadium din Swansea, Ospreys a trecut de Leinster cu rezultatul de 25-19, dupa ce Biggar a marcat dintr-o lovitura de pedeapsa si un dropgol in ultimele zece minute ale unei partide care a stat sub semnul echilibrului pana in minutul 70.

Canadianul Hassler a marcat un eseu pentru Ospreys, Biggar o transformare, cinci penalitati si un dropgol, replica irlandezilor constand in eseul lui Healy, o transformare, respectiv patru penalitati, partida fiind condusa la centru de Marius Mitrea.

Muster a resimtit poate efortul facut in Heineken Cup, acolo unde s-a calificat pentru semifinalele competitiei si a pierdut chiar pe Thomond Park cu 22-5 in fata scotienilor de la Glasgow Warriors, armata rosie reusind doar un eseu prin Stander.

Victoria lui Glasgow a venit dupa trei incercari semnate de Gray, Maitland si Strauss, Weir completand lista marcatorilor cu doua transformari si o penalitate, scotienii fiind acum pe pozitia a patra in clasament.

Profitand de infrnagerea lui Munster, nord-irlandezii de la Ulster au urcat pe pozitia secunda in clasament dupa o victorie categorica, 58-12 in fata lui Connacht, opt eseuri fiind reusite de Trimble hat-trick, P. Marshall dubla, Bowe, L.Marshall si Gilroy.

Connacht a replicat prin McSharry si Leader autori a cate unui eseu, plecand fara puncte de la Belfast, Ulster reusind sa-si treca in clasament si punctul bonus ofensiv.

Cardiff Blues a luat bonusul ofensiv in Scotia acolo unde a trecut de Edinburgh cu rezultatul de 29-22, Allen cu o dubla, Fish si Hewitt fiind autorii eseurilor pentru galezi, Scott, Brown si Du Preez marcand cate o incercare pentru gazde.

In fata butului s-au remarcat Cuthbert de la Edinburgh cu doua transformari si o penalitate, respectiv G.Davies care a punctat din trei transformari si o lovitura de pedeapsa.

Treviso si Newport au facut spectacol in Italia, alb-verzii impunandu-se cu 45-27, Nitoglia, McLean, Campagnaro, Vosawai si Muccignat asigurand gazdelor bonusul ofensiv, pentru galezi Screech, Wardle si Hill avand cate o finalizare in terenul de tinta advers.

Dupa o partida in care au fost condusi la pauza cu 13-9, Scarlets au revenit si s-au impus cu 27-20 in fata lui Zebre, italienii in ciuda efortului depus nereusind sa obtina mai mult decat puctul bonus defensiv.

J. Williams si Owen au marcat eseuri pentru galezi, Priestland o transformare si cinci lovituri de pedeapsa, in contul lui Zebre, Vunisa, Toniolatti si Garcia semnand cate o incercare, Orquera o transformare iar Garcia o lovitura de pedeapsa.

Clasament:

1.Leinster-69p
2.Ulster-65p
3.Munster-63p
4.Glasgow-60p
5.Ospreys-56p
6.Scarlets-45p
7.Edinburgh-35p
8.Connacht-34p
9.Cardiff-33p
10.Newport-31p
11.Treviso-29p
12.Zebre-21p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 18 si 20 aprilie dupa programul:

Leinster-Treviso
Glasgow-Ulster
Zebre-Edinburgh
Connacht-Munster
Cardiff Blues-Scarlets
Newport-Ospreys

1,537 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response