Stejareii au invins Polonia ocupand pozitia a treia la Campionatul European U18

Romania U18 v Polonia U18.
Romania U18 v Polonia U18.

In finala pentru locurile 3-4, din cadrul Campionatului European U18, disputata la Poznan, Stejareii au dispus de selectionata tarii gazda, Polonia, cucerind astfel medaliile de bronz ale competitiei.

Partida a inceput in forta si dupa numai zece minute de joc tabela de marcaj indica rezultatul de 7-6 in favoarea Poloniei, aceasta fiind de altfel si singura perioada in care gazdele s-au aflat la conducere.

Paxaman a deschis scorul dupa o lovitura de pedeapsa pentru ca apoi Kubalewski sa inscrie prima incercare a partidei transformata de Kepa, reusitei polonezilor Stejareii raspunzand cu o noua penalitate concretizata de Paxaman.

In minutul 22 polonezii au ramas in doar 14 jucatori, Radwanski primind cartonas galben si astfel Stejareii profitand de superioritatea numerica au marcat doua eseuri intr-un interval de trei minute, ambele incercari venind dupa actiuni cu molul, finalizator fiind de fiecare data talonerul Cojocaru.

Paxaman a tranformat cele doua eseuri si astfel scorul a devenit 20-7 in favoarea Stejareilor, polonezii incercand sa raspunda cu o lovitura de pedeapsa pe care insa au ratat-o.

Finalul primei reprize a adus un nou eseu in contul echipei noastre, Paxaman a finalizat pentru ca tot el sa reuseasca si transformarea, la pauza Stejareii conducand Polonia cu rezultatul de 27-7.

Repriza secunda a apartinut baietilor nostri care au mai inscris doua incercari, cele doua reusite venind tot de la jucatori ai inaintarii, Polonia nereusind sa mai modifice tabela de marcaj in dreptul ei.

Mai intai Lucaci iar apoi Chirica au semnat cate un eseu, Paxaman si-a facut datoria transformand ambele reusite ale colegilor sai, astfel ca in finala mica a Campionatului European U18, Romania a invins Polonia cu rezultatul de 41-7 pentru a ocupa ultima treapta a podiumului competitiei.

Acest rezultat al Stejareilor reprezinta cea mai buna clasare la un Campionat European U18 din 2006 si pana in prezent, atunci in urma cu opt ani echipa noastra castigand competitia disputata in Italia pentru a se califica in primul esalon valoric.

Finala Mica, Locurile 3-4, Campionatul European U18

Poznan: Romania-Polonia 41-7

Au marcat:Cojocaru(2e),Paxaman(e,2lp,5tr),Lucaci(e),Chirica(e) respectiv Kubalewski(e),Kepa(tr)

Romania:1.Cristian Stratila,2.Ovidiu Cojocaru,3.Ciprian Lucaci,4.Octavian Popa,5.Andrei Iurea,6.Cristi Chirica,7.Alin Ghiarasim,8.Adrian Motoc,9.George Croitoru,10.Radu Ludosan,11.Ionel Melinte,12.Silviu Bencea,13.Raoul Paxaman,14. Adrian Negoita,15.Alexandru Padureanu
Rezerve:16.Mihai Oprea,17.Marius Lungu,18.Bogdan Toma,19.Andrei Toader,20.Alexandru Cozma,21.Ionut Macoveanu,22.Iulian Cucos,23.Vladut Popa,24.Marius Simionescu,25.Maihai Lamboiu,26.Gabreil Rupanu

Polonia:1.Kamil Palasik,2.Pawel Peplinski,3.Lukasz Scherrer,4.Maciej Kocinski,5.Jakub Mankowski,6.Daniel Pamieta,7.Pawel Gajowniczek,8.Dawid Radwanski,9.Mateusz Plichta,10.Michal Kepa,11.Pawel Urbaniak,12.Jakub Mlynczak,13.Bartosz Kubalewski,14.Oskar Soczewica,15.Krystian Pogorzelski
Rezerve:16.Bartolomie Kozak,17.Marcin Gulka,18.Daniel Kosiorek,19.Przemyslav Serafin,20.Dominik Nowinski,21.Marek Miskiewicz,22.Jedrzej Nowicki,23.Mateusz Nitschke,24.Karol Skrzypinski, 25.Lukasz Krol,26.Maciej Grabowski

foto: facebook.com/eurorugby2014

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile