Monday 17th June 2019,
Federatia Romana de Rugby

Campionii en-titre, Chiefs, au pierdut pe propriul teren derbyul contra lui Crusaders

21 aprilie 2014 Stiri
Super Rugby.

Super Rugby.

In etapa a X-a din Super Rugby , campionii en-titre, Chiefs, au primit vizita conationalilor de la Crusaders, partida derby dintre cele doua francize neozeelandeze fiind capul de afis al acestei runde.

Dupa ce in etapa a II-a Chiefs castigasera chiar la Christchurch, de aceasta data cea mai titrata echipa din Super Rugby si-a luat revansa, cruciatii castigand fara a marca vreun eseu, gratie eficientei lui Colin Slade, autor a sase lovituri de pedeapsa din opt tentative de tinta avute.

Este drept ca Chiefs puteau intoarce soarta partidei, Anscombe ratand la ultima faza de joc o penalitate, de la o distanta de 50 de metri insa, eseul lui Marshall si patru penalitati ale lui Anscombe fata de cele sase reusite ale lui Slade stabilind rezultatul final: Chiefs-Crusaders 17-18.

Hurricanes, dupa un inceput ezitant, au ajuns la cea de-a treia victorie consecutiva, reusind sa se impuna cu rezultatul de 39-20 in fata lui Blues pentru un patru puncte si inca unul ca bonus ofensiv gratie celor cinci eseuri marcate de Leiua, Savea, Perenara, C.Smith si Matu’u.

 Blues continua sa nu se regasesca, ca si in editia precedenta franciza din Auckland aflandu-se in partea secunda a clasamentului, un eseu a lui Moala si un altul de penalizare la care s-au adaugat reusitele din fata butului semnate de Noakes si Benji Marshall neaducand nici macar bonusul defensiv.

Revelatia acestui sezon, Western Force, a cedat la Melbourne, acolo unde Rebels s-au impus cu 22-16, Higginbotham marcand un eseu, Woodward o transformare si cinci penalitati, replica francizei din Perth constand in incercarea lui Cummins, transformata de Holemes, respectiv trei penalitati semnate de Ebersohn.

Waraths nu au avut viata usoara cu sud-africanii de la Bulls, care au plecat de la Sydney cu punctul bonus defensiv, Folau cu un eseu, Foley cu o transformare si patru penalitati fiind marcatorii gazdelor, Potgieter si Pollard cu un total de patru penalitati in contul vizitatorilor stabilind scorul final: Waratahs-Bulls 19-12.

Cu patru victorii consecutive si cu numai o partida pierduta in actuala editie, Sharks sunt lideri in Super Rugby, un nou succes venind in fata celor de la Cheetahs, 19-8, Deysel semnand un eseu, F.Steyn o transformare si trei lovituri de pedeapsa, Swiel o penalitate, replica invinsilor constand intr-un eseu a lui Benjamin si o penalitate a lui Watts.

Stormers au obtinut prima victorie in confruntarea cu Lions, De Allende si Carr cu cate o incercare, Grant si Catrakilis cu un total de doua lovituri de pedeapsa si o transformare asigurand succesul francizei din Cape Town  cu rezultatul de 18-3. Pentru Lions Boshoff a marcat punctele de onoare.

Clasament:

Liderii conferintelor:

1.Sharks-31p

2.Brumbies-25p

3.Chiefs-25p

 4.Waratahs-24p

5.Western Force-23p

6.Crusaders-22p

7.Hurricanes-19p

8.Highlanders-19p

9.Bulls-19p

10.Lions-16p

11.Blues-16p

12.Reds-16p

13.Rebels-16p

14.Cheetahs-9p

15.Stormers-6p

 Urmatoarea etapa va avea loc intre 25 si 26 aprilie dupa programul:

Blues-Waratahs

Brumbies-Chiefs

Sharks-Highlanders

Hurricanes-Reds

Western Force-Bulls

Cheetahs-Stormers

1,611 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response