Leinster si-a asigurat prezenta in semifinalele Ligii Celtice

Rabo Direct Pro 12.
Rabo Direct Pro 12.

Cu doua etape inainte de finalul sezonului regulat din Liga Celtica, Leinster si-a asigurat prezenta in semifinale, reusind o victorie la scor in fata italienilor de la Treviso, campionii en-titre putand astfel continua lupta pentru apararea trofeului cucerit anul trecut.

La Dublin, Leinster s-a impus cu rezultatul de 62-7, Muphy, Cronin, Healy, Kirchner, Ryan, Reid dubla, Heaslip si McGrath marcand un total de noua eseuri pentru bonusul ofensiv, in timp ce pentru italieni s-a consemnat un eseu de penalizare.

Glasgow Warriors au luat o optiune importanta pentru accederea in Play-Off dupa victoria in fata lui Ulster, franciza nord-irlandeza fiind o contracandidata directa in lupta pentru un loc in semifinale si aceasta in conditiile in care scotienii mai au de disputat o partida restanta cu Edinburgh.

Warriors au castigat cu 27-9, Maitland, Seymour si Bennett fiind autorii eseurilor, Russell a trei transformari si doua lovituri de pedeapsa, Jackson din trei penalitati semnand punctele lui Ulster.

Desi continua sa ramana pe ultima pozitie a clasamentului, Zebre a reusit sa contabilizeze cea de-a patra victorie in acest sezon, dupa ce au dispus cu 26-13 de Edinburgh, Venditti, Cristiano si Ratuvou fiind autorii eseurilor pentru italieni, Scott a unei incercari in contul scotienilor.

Munster a fost una dintre cele doua echipe care in aceasta runda a castigat in deplasare, reusind o victorie cu bonus ofensiv pe terenul lui Connacht, intr-o partida care a fost condusa la centru de Marius Mitrea.

A fost o partida frumoasa cu multe eseuri, Healy, McKeon, Poolman marcand pentru gazde, Conway, Van den Heever, Hurley si Butler pentru armata rosie, care s-a impus cu rezultatul de 32-23, iar in prezent ocupa pozitia a doua in clasamentul Ligii Celtice.

Disputata pentru a doua oara sub titulatura Judgement Day, pe Millennium Stadium din Cardiff a avut loc cuplajul partidelor Cardiff Blues-Scarlets si Newport-Ospreys, adica cele doua derbyuri galeze ale etapei din Liga Celtica.

In prima disputa Cardiff Blues a dispus de Scarlets cu 17-13, Cuthbert semnand un eseu, Davies patru lovituri de pedeapsa, pentru ca punctele invinsilor sa vina dupa un eseu si o penalitate reusite de Preistland si o incercare a lui Owens.

Ospreys a castigat cea de-a doua disputa de pe Millennium Stadium, egretele mai pastrand sanse la calificarea in semifinale, Habberfield, autor al unui eseu alaturi de un eseu de penalizare si cate doua transformari, respectiv lovituri de pedeapsa semnate de Biggar stabilind scorul final: Newport-Ospreys 10-20.

 Clasament:

1.Leinster-74p

2.Munster-68p

3.Ulster-65p

4.Glasgow-64p

5.Ospreys-60p

6.Scarlets-46p

7.Cardiff Blues-37p

8.Edinburgh-35p

9.Connacht-34p

10.Newport-31p

11.Treviso-29p

12.Zebre-25p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 1 si 3 mai, dupa programul:

Zebre-Ospreys

Treviso-Glasgow

Scarlets-Newport

Ulster-Leinster

Connacht-Cardiff Blues

Edinburgh-Munster

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile