Saturday 19th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Sambata se va juca prima etapa din cadrul CONSUR Championship “A”

25 aprilie 2014 INTERNATIONAL, Stiri
CONSUR.

CONSUR.

CONSUR Championship “A” este competitia care aduna la start cele mai valoroase natiuni din America de Sud, editia din 2014 urmand a incepe sambata, 26 aprilie, atunci cand sunt programate sa se dispute partidele din prima etapa.

Pentru prima data din 1981 la competitie nu va lua parte Argentina, pumele facand parte din elita rugby-ului mondial, astfel ca cele patru natiuni care se vor lupta pentru titlul in CONSUR Championship “A” vor fi Brazilia, Chile, Paraguay si Uruguay.

Anul trecut sistemul a fost putin diferit, Argentina participand cu echipa secunda, competitia fiind criteriul de baza pentru desemnarea echipei care va participa la barajul intercontinental cu invingatoarea dintre Canada si Statele Unite pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2015.

Cum Argentina era direct calificata, Uruguay-ul ocupanta pozitiei secunde si-a castigat acest drept, Los Teros insa cedand in fata Statelor Unite pentru ca acum sa se pregateasca in vederea disputelor din recalificari.

Prestatia Uruguay-ului in CONSUR Championship “A” ne intereseaza din perspectiva faptului ca sud-americanii vor veni in luna iunie la Bucuresti pentru a participa la IRB Nations Cup, competitie in cadrul careia vor juca impotriva Stejarilor pe 13 iunie.

In prima etapa Los Teros se vor deplasa la Asuncion pentru a infrunta Paraguay-ul, lotul deplasat de antrenorul Pablo Lemoine fiind: Agustín Alonso, Carlos Arboleya, Matías Arocena, Matías Beer, Mathías Braun, Juan De Freitas, Rodolfo De Mula, Alejo Durán, Juan Echeverría, Federico Favaro, Nicolás Freitas, Gastón Gibernau, Francisco Jiménez, Nicolás Klappenbach, Franco Lamanna, Francisco López, Santiago Martínez, Joaquín Prada, Gabriel Puig, Mateo Sanguinetti, Rodrigo Silva, Cristofer Soares de Lima, Francisco Vecino.

Desi fata de dubla cu Statele Unite lipsesc nume importante, la Asuncion vor fi prezenti Nicolás Klappenbach, Cristofer Soares de Lima, Rodolfo De Mula dar mai ales Joaquin Prada centrul care a marcat eseuri in ambele partide cu vulturii americani.

Alaturi de partida Paraguay-Uruguay tot in prima etapa este programata si disputa dintre Brazilia si Chile care va avea loc la Sao Paulo, chilienii pornind cu prima sansa avand in vedere ca ocupa pozitia a 28-a in clasamentul IRB fata de brazilienii pozitionati cu noua locuri in spatele acestora.

Ca o noutate in acest an urmeaza sa debuteze si competitia CONSUR Cup care va contine doua dispute, Uruguay-Argentina si Chile-Argentina, pertidele urmand a avea loc imediat dupa inchierea CONSUR Championship “A”, adica pe 17 respectiv 25 mai.

1,854 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response