Saturday 30th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Highlanders a fost performera etapei a XI-a din Super Rugby invingand liderul Sharks chiar la Durban

29 aprilie 2014 INTERNATIONAL, SUPER XV
Super Rugby.

Super Rugby.

Etapa a XI-a din Super Rugby i-a scos la rampa pe neozeelandezii de la Highlanders care au provocat cea de-a doua infrangere stagionala celor de la Sharks, rechinii in ciuda esecului continuand sa conduca in clasamentul general.

Oarecum surprinzator, Sharks nu au reusit sa inscrie niciun eseu punctand doar din loviturile de pedeapsa semnate de Swiel, in timp ce Highlanders marcasera dupa o jumatate de ora trei incercari pentru ca la final sa obtina si bonusul ofensiv.

Buckman, A. Smith, Christie si Fekitoa au fost autorii celor patru eseuri, toate transformate de Sopoaga care a mai concretizat si doua lovituri de pedeapsa, astfel Highlanders au castigat la Durban cu rezultatul de 34-18.

Brumbies vin puternic din urma si ameninta prima pozitie ocupata in acest moment de Sharks, calutii din Canberra obtinand o victorie cu 41-23 chiar in fata campionilor en-titre Chiefs, franciza neozeelandeza ajungand deja la cel de-al treilea esec stagional.

Toomua si Kuridrani dubla, respectiv Tomane au asigurat australienilor bonusul ofensiv pentru Chiefs, Weber si Hohneck semnand cate un eseu, Horrell o transformare iar Anscombe trei lovituri de pedeapsa.

Hurricanes au preluat sefia clasamentului conferintei neozeelandeze profitand de insuccesul lui Chiefs, pentru ca in ierarhia generala sa ocupe pozitia a treia, francize din Wellington impunandu-se cu 35-21 in fata lui Reds care nici in acest sezon nu reuseste sa dea satisfactie.

C. Jane a reusit un hat-trick fiind completat de Perenara si A. Savea pentru bonusul ofensiv de partea galben-negrilor, replica lui Reds constand in doua eseuri marcate de Lucas si Hanson, Q. Cooper contabilizand o transformare si trei lovituri de pedeapsa.

Un alt succes mai putin scontat a fost cel al lui Blues in fata australienilor de la Waratahs, neozeelandezii impunandu-se cu 21-13 dupa doua eseuri semnate de Visina si Saili, Hickey reusind o transformare si trei penalitati fata de o incercare a lui J. Potgieter, o transformare si doua penalitati ale lui Foley in contul francizei din Sydney.

Dupa singura partida incheiata fara eseuri marcate, Western Force a obtinut cea de-a sasea victorie, un 15-9 in fata sud-africanilor de la Bulls, Ebersohn concretizand cinci penalitati fata de cele trei ale invinsilor dintre care doua semnate de JL.Potgieter si una de Pollard.

In derby-ul subsolului clasamentului penultima clasata, Cheetahs a trecut de Stormers cu 35-22 dupa o partida in care s-au marcat opt eseuri, cinci pentru invingatori si trei in contul invinsilor, astfel ca trupa lui Naka Drotske a luat bonusul ofensiv.

Daniller, Benjamin, Le Roux, Hendricks si Nyakane au marcat eseurile lui Cheetahs, Carr, Williams si J.De Villiers pe cele ale lui Stormers, cele doua grupari continuand sa se afle pe ultimele doua pozitii ale clasamentului, ambele cu doar doua succese acumulate.

Clasament:
Liderii conferintelor:

1.Sharks-31p
2.Brumbies-30p
3.Hurricanes-26p

4.Western Force-27p
5.Chiefs-25p
6.Waratahs-24p
7.Highlanders-24p
8.Crusaders-22p
9.Blues-20p
10.Bulls-20p
11.Lions-16p
12.Rebels-16p
13.Reds-16p
14.Cheetahs-14p
15.Stormers-10p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 2 si 3 mai dupa programul:
Blues-Reds
Rebels-Sharks
Crusaders-Brumbies
Chiefs-Lions
Waratahs-Hurricanes
Stormers-Highlanders
Bulls-Cheetahs

1,642 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response