Tuesday 14th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ealing Trailfinders – echipa unde joacă Andrei Rădoi – a retrogradat în liga a treia

30 aprilie 2014 INTERNATIONAL, Stiri
Andrei Radoi.

Andrei Radoi.

Într-un final dramatic în English Championship – liga a doua a campionatului Angliei – Ealing Trailfinders a pierdut pe teren propriu cu Rotherham Titans, cu scorul de 29 – 36, în timp ce Jersey a învins în deplasare pe Bedford Blues cu 41 – 31.

Ealing, unde joacă taloneurul echipei României, Andrei Rădoi, a acumulat două puncte – bonus ofensiv și defensiv, dar nu a fost de ajuns, întrucât Jersey a învins cu bonus ofensiv și insularii au terminat cu un singur punct (29 față de 28) înaintea rivalilor lor din vestul Londrei și asta în pofida unei penalizări cu două puncte pentru folosirea unui jucător fără drept de joc.

“Noi ne-am pus mare speranță în ultimul meci de acasă, dar valoarea echipei adverse și-a spus cuvântul. Au jucat și ei cu motoarele turate la maxim, având în vedere meciurile din semifinalele play-off, pe care le au în săptămânile care urmează”, mi-a spus Andrei.

Rotherham va juca o dublă manșă cu Bristol, prima clasată în Championship, iar învingătoarea dublei manșe va juca o nouă dublă manșă cu învingătoarea celeilalte semifinale dintre Leeds Carnegie și London Welsh.

Învingătoarea semi-finalei play-off va avea dreptul să fie luată în considerare pentru promovare în Aviva Premiership, dacă îndeplinește condițiile financiare impuse de prima ligă a Angliei.

Dar oare reflectă ultimul loc din Championship valoarea echipei Ealing?

“Eu spun că nu reflectă deoarece am bătut tur-retur echipele clasate mai sus de noi, aici mă refer la Jersey și Nottingham, iar pe Plymouth în deplasare. Asta spune multe, zic eu. Dar începutul slab, când am pierdut primele nouă meciuri și am avut 0 puncte ne-a taxat.”, e de părere Andrei.

Cu toate că Ealing a retrogradat în National League 1, cu 16 echipe din care prima se califică în Championship, Andrei a semnat un nou contract de un an cu echipa din vestul Londrei.

Dar nu-i va afecta oare șansele în concurența pentru un loc în echipa națională a României, în chiar anul dinaintea Cupei Mondiale din Anglia, evoluția la o echipă din liga a treia valorică?

“Asta rămâne de văzut”, încheie Andrei.

Petru Clej

2,449 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response