Thursday 12th September 2019,
Federatia Romana de Rugby

S-a incheiat sezonul regulat al campionatului din Georgia

30 aprilie 2014 INTERNATIONAL, Stiri
Georgia.

Georgia.

In ultima etapa a sezonului regulat din primul esalon valoric al campionatului Georgiei, Army Tbilisi si Lelo Tbilisi au disputat avanpremiera finalei, derby-ul dintre cele doua grupari dand castig de cauza primilor care au terminat pe prima pozitie a clasamentului.

Army, in calitate de gazda, a dominat partida si doar un eseu al lui Chkoidze venit in repriza secunda pentru Lelo a facut ca diferenta de pe tabela de marcaj sa fie de numai noua puncte la finalul jocului.

Kalmakhelidze, Shkinin si Mekokishvili au marcat cate un eseu pentru Army, doua fiind transformate de Ninidze in timp ce de partea cealalta eseul lui Chkhoidze a fost transformat de Khiasashvili care a punctat si dintr-o lovitura de pedeapsa, rezultatul final fiind: Army Tbilisi-Lelo Tbilisi 19-10.

In ciuda unui eseu a lui Khuluashvili transformat de Tsikaluri si a trei lovituri de pedeapsa semnate de acelasi jucator, Lokomotivi a cedat pe propriul teren in disputa cu Kochebi, rezultatul de 18-16 in favoarea oaspetilor venind dupa sase lovituri de pedeapsa concretizate de Sokhadze.

AIA Kutaisi a castigat surprinzator de greu partida de pe propriul teren cu Akademia, rezultat 24-10, trei incercari dintre care doua semnate de Toradze si Dzneladze respectiv un eseu de penalizare nefiind suficiente pentru un punct bonus ofensiv in fata echipei care din sezonul urmator va evolua in esalonul secund.

Armazi a marcat doua incercari prin Kinadze si Nikolava insa aceste reusite au fost insuficiente si astfel a cedat pe propriul teren, Kharebi cu un eseu transformat de Chaava care a mai punctat si din trei penalitati impunandu-se cu rezultatul de 16-14.

Batumi s-a tinut bine in deplasare la Jikebi cedand cu 21-19, punctul bonus defensiv mentinandu-i in cursa pentru supravietuirea pe prima scena, ei mai avand de disputat un joc de baraj, victoria lui Jikebi venind fara eseu marcat dar gratie celor sapte penalitati concretizate de Kharazishvili.

Clasament final:
1.Army Tbilisi-63p
2.Lelo Tbilis-59p
3.Lokomotivi Tbilis-58p
4.Khocebi-56p
5.AIA Kutaisi-52p
6.Jikebi-47p
7.Armazi-36p
8.Kharebi-23p
9.Batumi-17p
10.Akademia-17p

In urma disputarii partidelor din sezonul regulat primele doua clasate Army Tbilisi si Lelo Tbilisi vor evolua in finala campionatului care este programata pe data de 11 mai.

Ocupantele pozitiilor 3-6 vor juca dupa un sistem eliminatoriu, in prima faza disputandu-se partidele Lokomotivi Tbilisi-Jikebi si Kochebi-AIA Kutasi, castigatoarele urmand a se intalni in finala mica pe data de 10 mai.

1,423 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response