Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Super 15 devine Super 18 și se extinde și pe alte continente

2 mai 2014 INTERNATIONAL, SUPER XV
Super Rugby.

Super Rugby.

Principala competiție inter-cluburi din emisfera sudică se va extinde de la 15 la 18 echipe și va cuprinde și formații din afara Noii Zeelande, Australiei și Africii de Sud.

După mai mult de un an de negocieri, partenerii din cele trei țări care organizează competiția au convenit, potrivit relatărilor de presă, ca de la începutul lui 2016 să existe două divizii – una estică, cuprinzând câte cinci echipe din Noua Zeelandă și Australia și una vestică, cu opt echipe, în care pe lângă cele cinci obișnuite echipe sud-africane să participe și a șasea, Southern Kings, o echipă din Argentina și o a opta bazată în Africa sau sudul Europei, divizia vestică fiind împărțită în două grupe de patru echipe.

A fost dezvăluit faptul că fiecare echipă va juca un total de 15 meciuri, atât cu echipa din propria divizie, cât și cu cele din cealaltă divizie.

Sezonul Super 18 va fi cu o săptămână mai scurt decât cel actual, va începe probabil în martie și se va termina în iunie.

Nu se știe încă de unde va proveni a opta echipă, dar în cotidianul londonez The Times se menționa posibilitatea ca aceasta să fie bazată în Spania, deși ar exista interes de participare în Asia, din Hong Kong și Singapore, iar în Japonia există o ligă profesionistă cu finanțare solidă și care ar putea aduce o audiență TV substanțială.

Schimbările, survin la scurt timp după reforma competițiilor europene de club, sunt menite să reducă timpul de călătorie, deși echipa din Argentina va fi clar defavorizată din acest punct de vedere.

Detaliile competiției încă nu au fost perfectate, dar un anunț oficial va fi făcut săptămâna viitoare.

Petru Clej

1,446 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response