Tuesday 07th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

New Deal va aduce schimbări semnificative în rugby-ul de elită din Franța

5 mai 2014 INTERNATIONAL
Ligue Nationale de Rugby.

Ligue Nationale de Rugby.

Liga Națională de Rugby din Franța (LNR) a adoptat un plan de reforme menit să consolideze rugby-ul profesionist de club, plan supra-numit “New Deal”, după programul de investiții masive inițiat de președintele Statelor Unite, Frankiln D Roosevelt după 1933.

Planul constă în 10 măsuri dintre care patru vor avea un efect considerabil chiar din sezonul viitor, primele două ligi profesioniste, TOP 14 și PRO D2.

În primul rând, se modifică regula atribuirii punctului de bonus defensiv în caz de înfrângere, prin reducerea diferenței maxime de puncte de la șapte la cinci.

Măsura e menită să încurajeze jocul ofensiv, să împiedice anti-jocul, de aceea o altă hotărâre a fost aceea de suspendare automată pe o etapă a jucătorilor care acumulează trei cartonașe galbene în sezonul regulat.

În al doilea rând, deși fondul de salarii pentru lotul unei echipe rămâne plafonat la 10 milioane de euro pe an, fiecare club primește un supliment de 100.000 de euro pentru fiecare jucător convocat la echipa națională. În același timp, indemnizația zilnică plătită cluburilor pentru jucătorii convocați la națională este majorată de la 550 la 1300 de euro pe zi.

În al treilea rând, va fi ușurat împrumutul de jucători de la un club la altul, ca la fotbal, pentru a oferi posibilitatea tinerilor să capete experiență.

În sfârșit, LNR a decis să sancționeze aspru “comportamentele care ar putea aduce atingere imaginii campionatelor și spiritului rugby-ului”.

Deocamdată nu au fost date detalii, dar astfel de sancțiuni de natură financiară vor viza, între alții, pe cei care critică arbitrajele și prima persoană care riscă să fie atinsă este președintele lui RC Toulon, campioana Europei, Mourad Boudjellal, cunoscut pentru comentariile sale acide la adresa arbitrilor și a adversarilor.

Petru Clej

2,106 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response