Saracens câștigă Aviva Premiership pentru al doilea an consecutiv cu un număr record de puncte

Flankerul Jackson Wray de la Saracens, marcator a trei eseuri.
Flankerul Jackson Wray de la Saracens, marcator a trei eseuri.

Clubul londonez Saracens a câștigat pentru al doilea an consecutiv Aviva Premiership, cu o rundă înainte de finalul sezonului regulat.

În runda a 21-a, Saracens au învins pe stadionul Allianz Park, unde își desfășoară jocurile pe teren propriu, cu 44 – 20 pe Worcester Warriors, clasată pe ultimul loc și care, ca urmare a acestui rezultat a retrogradat în English Championship – liga a doua.

Saracens au marcat șase eseuri, dintre care trei prin flankerul Jackson Wray, dar nu au forțat prea mult având în vedere meciurile grele care îi așteaptă în săptămânile următoare, în play-off pentru campionat și în Cupa Heineken.

Cu această victorie, Saracens au stabilit un record de puncte – 85, cu 19 victorii și numai două înfrângeri, în sezonul regulat cu 12 echipe, vechiul record, 82 de puncte, aparținânmd din 2001/2002 lui Leicester, actuala campioană en titre.

A doua clasată, Northampton a smuls un egal, 19 – 19, în ultimele minute de joc printr-o lovitură de pedeapsă transformată de mijlocașul lor la deschidere, Stephen Myler, pentru ca în ultimul minut de joc omologul său de la Bath, George Ford – care a marcat toate punctele echipei sale, a ratat un drop-goal.

Leicester Tigers a profitat de acest egal și a depășit Bath în poziția treia, grație unei victorii cu bonus ofensiv, 42 – 22 la Sale, echipa în care joacă pilierul moldovean Vadim Cobîlaș, cel care a fost desemnat de coechipierii săi drept cel mai bun jucător al echipei sale în sezonul 2013 – 2014.

Tigrii joacă în ultima rundă pe teren propriu cu Saracens, care își va menaja probabil cei mai buni jucători în vederea semifinalelor play-off din 17 – 18 mai și a finalei Cupei Heineken, cu RC Toulon, din 24 mai.

Bath va juca acum meciul decisiv pentru locul 4 în deplasare cu Harlequins, care la rândul lor care au obținut o victorie dramatică cu bonus în ultimele minute la Exeter, 30 -29. Bath are acum un avans de doar două puncte față de Harlequins.
Semifinalele vor opune pe Saracens ocupantei locului patru, meciul disputându-se pe Allianz Park, iar a doua semifinală va fi probabil Northampton – Leicester, jucată pe terenul primei echipe. Învingătoarele se întâlnesc în finală pe 31 mai, pe stadionul Twickenham din Londra.

Într-un meci important pentru o șansă de calificare în viitoarea Cupă a Campionilor Europeni, Wasps a învins cu 44 – 38 (6 – 5 la eseuri) pe Newcastle, penultima clasată. Wasps nu mai poate pierde locul al șaptelea și va diputa o dublă manșă de calificare împotriva lui Stade Francais, clasată pe locul al șaptelea în TOP14.

În sfârșit, în ultimul meci al rundei Gloucester a învins pe London Irish, într-un alt meci plin de eseuri, 38 – 30.
Ultima rundă, a 22-a se desfășoară sâmbătă 10 mai, când toate cele șase meciuri încep la aceeași ora 15.15 (17.15 ora României).

Petru Clej

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile