Cu o etapa inainte de finalul sezonului regulat se cunosc deja participantele in Play-Off-ul Ligii Celtice

Rabo Direct Pro 12.
Rabo Direct Pro 12.

In etapa a XXI-a din Liga Celtica, Zebre a obtinut o victorie surprinzatoare in fata lui Ospreys si astfel franciza galeza a ratat sansa de a ramane pana la finalul sezonului regulat in cursa pentru un loc in semifinalele competitiei.

Desi la eseuri marcate rezultatul a fost de egalitate, 3-3, Venditti, Leonard si Palazzani semnand cate un eseu pentru Zebre, Tipuric, Beck si AW Jones in contul lui Ospreys diferenta de pe tabela de marcaj au facut-o transfomerii celor doua echipe.

Biggar a concretizat trei transformari si doua penalitati victoria italienilor venind din piciorul lui Orquera, o transformare si trei lovituri de pedeapsa respectiv Iannone autor a doua transformari, Zebre castigand in fata lui Ospreys cu rezultatul de 30-27.

Glasgow Warriors si-a asigurat prezenta in Play-Off castigand partida restanta cu Edinburgh pentru ca in aceasta runda sa invinga pe terenul lui Treviso, o victorie cu bonus ofensiv dupa ce Seymour a semnat un hat-trick alaturi de reusita lui Reid.

Rezulatul final a fost Treviso-Glasgow 16-38, punctele invinsilor venind dupa un eseu de penalizare transformat de Ambrosini, Berquist trecandu-si in cont trei penalitati, asa cum si Russell de la scotieni s-a afirmat in fata butului cu cate trei transformari respectiv lovituri de pedeapsa.

Intr-o partida fara implicatii in lupta pentru Play-Off, Scarlets a invins pe propriul teren dragonii de la Newport, Ball, G.Davies, J.Williams si Owens asigurand invingatorilor bonusul ofensiv de partea cealalta Prydie fiind autorul a doua incercari, rezultatul final fiind: Scarlets-Newport 34-23.

Ulster a pierdut pe propriul teren partida cu Leinster, rezultat 22-20 in favoarea francizei din Dublin, ambele echipe asigurandu-si insa locul in Play-Off, nord-irlandezii si gratie infrangerii suferite de Ospreys pe terenul lui Zebre.

P. Jackson a fost eroul gazdelor, 20 de puncte marcate dintr-un eseu si cinci penalitati replica lui Leinster insa fiind cu doua puncte mai consistenta, Jennings eseu, Madigan o transformare si patru penalitati , Gopperth inscriindu-se si el pe lista marcatorilor cu o lovitura de pedeapsa.

Cardiff Blues s-a impus in deplasare la Connacht cu 22-15, o victorie care insa nu mai poate asigura francizei galeze participarea in noua competitie continentala European Rugby Champions Cup, diferenta fata de pozitia a sasea fiind de zece puncte.

Healy si Henshaw au inscris cate un eseu pentru irlandezi, Jones, Fish si un eseu de penalizare fiind trecute in contul galezilor la care G. Davies s-a evidentiat in fata butului advers cu doua transformari si o lovitura de pedeapsa.

Munster a castigat fara probleme la Edinburgh realizand scorul etapei, armata rosie dupa sapte incercari marcate de Conway, D.Hurley, Varley, Williams, O’Donnell si doua eseuri de penalizare fixand pe tabela de marcaj rezultatul final 55-12, Benzuidenhout si Nel avand doua finalizari in terenul de tinta pentru scotieni.

Clasament:
1.Leinster-78p
2.Glasgow-74p
3.Munster-73p
4.Ulster-66p
5.Ospreys-61p
6.Scarlets-51p
7.Cardiff Blues-41p
8.Edinburgh-37p
9.Connacht-35p
10.Newport-31p
11.Zebre-29p
12.Treviso-29p

Leinster, Glasgow, Munster si Ulster s-au calificat in semifinalele competitiei

Urmatoarea etapa, ultima din sezonul regulat va avea loc pe 10 mai dupa programul:

Glasgow-Zebre
Leinster-Edinburgh
Munster-Ulster
Newport-Treviso
Ospreys-Connacht
Scarlets-Cardiff Blues

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile