Tuesday 07th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Din 2016 Super Rugby va primi o noua infatisare in competitie urmand sa ia parte 18 echipe

6 mai 2014 INTERNATIONAL, SUPER XV
Super Rugby.

Super Rugby.

Super Rugby este o competitie care nu are nevoie de prea multe prezentari fiind cu siguranta cea mai cunoscuta si mai spectaculoasa intrecere rezervata francizelor din emisfera de sud.

Daca in 1993 zece formatii se aliniau la startul intrecerilor sub titulatura de Super 10, in 1995, odata cu introducerea profesionismului in rugby union competitia a primit un statut oficial formatul fiind extins la 12 participante pentru ca in prezent 15 francize din Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda sa lupte pentru cucerirea trofeului Super Rugby.

Natiunile majore ale emisferei de sud, SANZAR, in urma unor discutii ce au inceput cu mai mult timp in urma au decis ca din 2016 Super Rugby sa-si extinda formatul, astfel 18 francize vor lua parte la competitie, o alta noutate fiind aparitia in premiera a unei reprezentante din Argentina si a inca uneia care se doreste a fi din Asia.

Acest ultim aspect nu este unul de neglijat organizatorii Super Rugby dorind globalizarea competitiei si in acelasi timp o extindere in Asia putand aduce avantaje semnificative din punct de vedere comercial in viitor.

Astfel Super Rugby care in 2016 va sarbatori 20 de ani de existenta va avea un nou format, cele 18 francize urmand a fi impartite in doua grupe regionale a cate doua conferinte, fiecare franciza avand programate 15 partide in sezonul regulat, opt acasa si sapte in deplasare raportul urmand a se schimba in urmatoarea editie.

O grupa va primi denumirea de Grupa Sud-Africana care va cuprinde opt echipe, sase din Africa de Sud, una din Argentina si o alta care urmeaza a fi stabilita, celalta sub denumirea Grupa Australasia avand in componenta actualele francize din Australia si Noua Zeelanda, acestea fiind la randul lor impartite in cele doua conferinte existente si astazi.

In urma sezonului regulat castigatoarele celor patru conferinte se vor califica automat in Play-Off, alaturi de acestea cele mai bine trei clasate in Grupa Australasia respectiv una din Grupa Sud-Africana vor completa tabloul sferturilor de finala.

Astfel cu opt echipe calificate in Play-Off, aceasta faza a competitiei va mai programa trei etape eliminatorii, sferturile de finala, semifinalele si desigur marea finala.

1,891 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response