Sunday 12th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Trei echipe au ramas lupta pentru doua locuri in semifinalele campionatului din Italia

Eccellenza.

Eccellenza.

Penultima etapa din Campionato Eccellenza nu a lamurit inca situatia ocupantelor pozitiilor 3 si 4, cele care asigura un loc in Play-Off, numai Calvisano si Rovigo fiind sigure de prezenta lor in faza semifinalelor.

Fiamme Oro a obtinut un punct bonus ofensiv si unul defensiv in partida contra lui Calvisano dupa ce romanii au marcat cinci eseuri fostei adversare a Lupilor Bucuresti din Amlin Challenge Cup pentru a pierde totusi cu rezultatul de 37-30.

Naka, Sapuppo, Marinaro, Marazzi si Cana au semnat cate un eseu pentru Fiamme Oro, victoria lui Calvisano fiind asigurata de incercarile lui Steyn, Haimona, Lovotti si Cavalieri, Haimona evidentiindu-se si in fata butului advers cu patru transformari si doua lovituri de pedeapsa.

Campionii en-titre, Mogliano au ramas in lupta pentru un loc in Play-Off dupa ce au dispus de San Dona in deplasare cu rezultatul de 43-6, C. Repetto dubla, un eseu colectiv, Ceccato, Galon si Gazzola asigurand obtinerea punctului bonus ofensiv.

Reggio s-a impus surprinzator in fata lui Lazio cu 20-14, invingatorii marcand trei eseuri prin Scalvi dubla si Giannotti fata de numai doua finalizari in terenul de tinta izbutite de romani prin Tartaglia si Sepe.

Padova a castigat disputa cu Rovigo si a ramas in cursa pentru o pozitie in Play-Off, victoria cu 17-14 venind dupa o lovitura de pedeapsa semnata de Mennitti-Ippolito, la eseuri fiind egalitate, Bortolussi si Innocenti marcand pentru Padova, Giusti si un eseu colectiv de partea lui Rovigo.

In aceeasi situatie se afla si Viadana care isi va juca ultima carte saptamana viitoare dupa succesul categoric, 44-14 in partida cu I Cavalieri. Sintich, Robertson dubla, Pizarro, Moreschi, Denti si Nifo au marcat eseuri pentru invingatori, Giovanchelli semnand incercarea de onoare a invinsilor.

Ultima etapa va decide numele echipelor care se vor califica in semifinale alaturi de Calvisano si Rovigo, partidele decisive fiind: Mogliano-Viadana si Calvisano-Padova.

Clasament:

1.Calvisano-84p
2.Rovigo-78p
3.Mogliano-62p
4.Padova-60p
5.Viadana-57p
6.I Cavalieri-46p
7.Fiamme Oro-43p
8.San Dona-31p
9.Lazio-28p
10.Reggio-16p
11.Capitolina-5p

Urmatoarea etapa se va disputa pe 10 mai fiind ultima din sezonul regulat dupa urmatorul program:

I Cavalieri-Reggio
Mogliano-Viadana
Rovigo-Capitolina
Lazio-San Dona
Calvisano-Padova

2,391 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response