Friday 22nd November 2019,
Federatia Romana de Rugby

Romania merge la Campionatul European de rugby 7 U19

9 mai 2014 Stiri, U19
Echipa Romaniei de rugby 7 U19.

Echipa Romaniei de rugby 7 U19.

Intre 10 si 11 mai, Romania U19 va participa la Campionatul European de rugby 7.

Sambata si duminica pe Estadio Nacional din Lisabona se va disputa Campionatul European U19 la rugby 7, competitie la care va participa si Romania, alaturi de alte 15 echipe.

Daca anul trecut in lupta pentru trofeu au fost 12 echipe, in aceasta editie formatul a fost extins la 16 participante care, in prima faza a competitiei, au fost impartite in patru grupe , in fuctie de rezultatele obtinute urmand a avea loc jocurile de clasament.

Anul trecut, la Palma de Mallorca, Stejareii au imbinat victoriile cu infrangerile in prima parte a competitiei reusind sa invinga Portugalia, Monaco si Ucraina, pentru a ceda in partidele cu Rusia si Belgia, pentru ca apoi sa intre in lupta ocuparii pozitiilor 5-8.

Din pacate in faza secunda baietii nostri au cedat in semifinale contra Italiei, iar apoi au pierdut  si finala pentru locurile 5-8 in fata Poloniei, Stejareii ocupand la final pozitia a opta a clasamentului general, lotul echipei fiind format din:

Arvinte Mario, Dumitru Liviu (Farul Constanta), Bestea Cezar (CTMRTF), Dumitrache Alin, Bulearca George, Iordan Florian (Steaua), Prunaru Catalin (Olimpia), Toma Vlad, Cubas Daniel, Bucur Alexandru (Siromex), Doroftei Bogdan (CNOPJ Barlad), Ghiur Alexandru (Arad), Muntean Bogdan (antrenor), Lazar Mihai (manager).

In acest an vor fi 16 participante impartite in patru grupe care arata astfel:

Grupa A: Franta, Irlanda,Germania,Danemarca

Grupa B: Rusia, Romania,Lituania,Letonia

Grupa C: Belgia,Polonia,Monaco,Israel

Grupa D: Italia,Portugalia,Ungaria,Moldova.

Asadar Stejareii vor juca in prima parte a competitiei in Grupa B, in ordinea disputarii partidelor urmand sa intalneasca: Lituania, Letonia si Rusia, in functie de pozitia ocupata dupa cele trei partide stabilindu-se adversarii din faza secunda.

Partidele cu Lituania, Letonia si Rusia vor avea loc sambata 10 mai, o zi mai tarziu, pe 11 mai, urmand a avea loc disputele pentru stabilirea clasamentului final al Campionatului European U19 la rugby 7.

Lotul pregatit sa infrunte Rusia, Lituania si Letonia este alcatuit din:

Boboc Cristian (RCM Galati), Rusu George (RCM Galati), Nita Marian (LPS Constanta), Mihai Claudiu (CS Metrorex), Grigore Alin (CS Metrorex), Croitoru George (CSO Pantelimon), Grigoras Gheorghe (LPS Constanta), Anghel Florin (CSO Pantelimon), Dumitru Papaiane (LPS Constanta), Neacsu Catalin, Stratila Sabin (LPS Constanta), Zaharia Vladut (CNOPJ Barlad).

Sportivii vor fi insotiti de antrenorul Muntean Bogdan, de managerul echipei si de doi kinetoterapeuti, respectiv doi preparatori fizici.

5,306 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response