Saturday 19th October 2019,
Federatia Romana de Rugby

Romania a ocupat pozitia a VII-a la Campionatul European de rugby 7 U19

12 mai 2014 INTERNATIONAL, U19
Echipa Romaniei de rugby 7 U19.

Echipa Romaniei de rugby 7 U19.

Dupa doua zile de intreceri programate pe Estadio Nacional din Lisabona, Romania s-a clasat pe pozitia a VII-a in cadrul Campionatului European de rugby 7 categoria de varsta U19.

Fata de precedenta editie, echipa noastra si-a imbunatatit cu un loc pozitionarea in clasamentul final, Stejareii obtinand in total trei victorii si trei infrangeri in sase partide disputate, reusind marcarea a 18 incercari.

In prima zi a competitiei Stejareii au intalnit Lituania, Letonia si Rusia in cadrul Grupei B obtinand doua victorii si o infrangere pentru ca la final sa ocupam pozitia secunda a clasamentului si calificarea in turneul pentru locurile 1-8.

Dupa doua victorii fara istoric in fata Lituaniei, in fata careia s-au marcat cinci eseuri si Letoniei, in care am contabilizat sase incercari, a venit disputa cu Rusia pe care am pierdut-o dupa un eseu primit in prima repriza, baietii nostri avand sansa unei incercari dupa o faza in care au fost opriti la un metru de terenul de tinta.

In a doua zi primul adversar din faza secunda a competitei a fost Franta pe care am intalnit-o in sferturile de finala, Stejareii conducand la pauza cu 5-0 pentru ca apoi fara sa aiba reactie in mitanul secund francezii au intors rezultatul obtinand victoria.

Tot o infrangere au suferit baietii nostri si in semifinala pentru locurile 5-8 in care am fost surprinsi de Belgia cu doua eseuri dupa greseli individuale pentru ca apoi sa nu mai avem timpul necesar refacerii ecartului de pe tabela de marcaj si sa inscrie doar un eseu netransformat.

Cel mai frumos si valoros succes al Stejareilor a venit in finala pentru locurile 7-8 in care am controlat partida de la un capat la altul marcand un total de cinci eseuri, doua transformate, pentru o victorie fara replica din partea adversarilor nostri italieni.

Rezultatele complete inregistrate de Romania la Campionatul European de rugby 7 U 19 editia 2014:

Faza grupelor:
Romania-Lituania 33-7 (26-0)
Romania-Letonia 38-5 (19-6)
Romania-Rusia 0-7 (0-7)
Sferturile de finala:
Romania-Franta 5-24(5-0)
Semifinale locurile 5-8:
Romania-Belgia 5-12 (0-7)
Finala locurilor 7-8:
Romania-Italia 29-0 (12-0)

3,299 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response