Sunday 17th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

S-a incheiat sezonul regulat in Liga Celtica

12 mai 2014 INTERNATIONAL, PRO12 RUGBY
Rabo Direct Pro 12.

Rabo Direct Pro 12.

Ultima etapa a sezonului regulat din Liga Celtica a consemnat jocuri deschise in care s-au marcat multe incercari, Leinster, Glasgow, Muster si Ulster avand deja asigurate locurile in semifinalele competitiei.

Scotienii de la Glasgow au facut spectacol in partida cu Zebre de care au dispus cu rezultatul de 54-0, Hogg dubla, Matawalu dubla, Grant, Kellock, Dunbar si Cross marcand un total de opt eseuri dintre care sase au fost transformate de Weir.

Leinster a castigat la limita in fata lui Edinburgh, 15-13, Murphy si D.Kearney marcand cate un eseu pentru invingatori, Visser in contul invinsilor, in timp ce la capitolul tentative de tinta Gopperth a reusit o transformare si o penalitate iar Laidlaw o transformare si doua lovituri de pedeapsa.

Derby-ul etapei dintre Munster si Ulster a revenit nord-irlandezilor care s-au impus cu 19-17 gratie unui eseu marcat de Heaney si transformarii respectiv celor patru lovituri de pedeapsa semnate de McKinney. Williams si Dougall au inscris cate un eseu pentru armata rosie, Keatley doua transformari si o lovitura de pedeapsa.

Newport si Treviso s-au despartit de aceasta editie a Ligii Celtice dupa o partida care a revenit galezilor. Rezultatul final a fost 20-19, Morgan si Harris au marcat eseuri pentru invingatori, Semenzato si Vosawai in contul italienilor, diferenta de scor fiind facuta de Tovey cu cate doua transformari respectiv lovituri de pedeapsa.

Ospreys a ratat calificarea in semifinale inca din etapa trecuta astfel ca egretele au jucat pentru onoare si au invins pe Connacht cu 45-20. Beck dubla, Hassler, AW Jones, N.Smith si Baker au inscris eseurile galezilor, replica irlandezilor constand in trei incercari reusite de Leader, Buckley si Gilsenan.

Tot pentru statistica au punctat Scarlets si Cardiff Blues, duelul galez revenind primilor cu rezultatul de 27-15, R. Williams, L. Williams si S. Shingler marcand eseuri pentru invingatori, Cook si un eseu de penalizare fiind trecute in dreptul invinsilor.

Clasamentul final al sezonului regulat:

1.Leinster-82p
2.Glasgow-79p
3.Munster-74p
4.Ulster-70p
5.Ospreys-66p
6.Scarlets-55p
7.Cardiff Blues-41p
8.Edinburgh-38p
9.Newport-35p
10.Connacht-35p
11.Treviso-30p
12.Zebre-29p

Semifinalele se vor juca pe 16 si 17 mai dupa programul:

Glasgow-Munster
Leinster-Ulster

2,123 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response