Wednesday 05th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cătălin Fercu: “Vreau să mă întorc la Saracens ca jucător”

19 mai 2014 INTERNATIONAL
Catalin  Fercu.

Catalin Fercu.

Semifinala play-off din Aviva Premiership, Saracens – Harlequins, disputată pe stadionul Allianz Park din nordul Londrei tocmai s-a terminat cu victoria gazdelor, 31 – 17.

Jucătorii s-au dus la vestiare, peluza artificială a fost invadată de spectatori, iar eu stau de vorbă cu jucătorul Cătălin Fercu, de la RCM Timișoara, fundașul echipei naționale a României, care a petrecut o săptămână cu clubul londonez, partenerul bănățenilor, care, iată, va juca și în finala Campionatului Angliei și în finala Cupei Heineken – Liga Campionilor.

L-am întrebat pe Cătălin Fercu pentru început cum i-a plăcut meciul Saracens – Harlequins.  

CF: În primul rând a fost o atmosferă foarte frumoasă, este primul meci din Aviva Premiership la care asist și sper să mă întorc aici nu ca suporter, ci ca jucător.

Ai jucat joi într-un meci demonstrație cu Saracens împotriva lui Gloucester, meci în care ai marcat nu mai puțin  patru eseuri. Saracens, care au jucat fără titularii care au evoluat azi, au câștigat cu 45 – 12. Cum ți s-a părut meciul?

Mă așteptam la un meci mult mai greu, dar e valoarea jucătorilor de la Saracens, chiar dacă e a doua echipă,  care mi-au pus calitățile în valoare și nu a trebuit să alerg prea mult după balon.

Știm despre calitatea jocului la Saracens că e de cea mai înaltă calitate, dar antrenamentul cum este?

Sunt profesioniști din toate punctele de vedere. Am văzut lucrul acesta de când am ajuns la baza lor sportivă. Când ajung acolo sunt foarte relaxați, dar când începe antrenamentul totul se schimbă radical – devin profesioniști și dau 100%.

Care e diferența între Saracens și Timișoara?

Nu cred că există grad de comparație între cele două cluburi. E mare diferența, noi suntem undeva destul de jos.

Ce anume au ei în plus, la pregătire?

Ce au în plus? Au cultura rugby-ului. La noi e o problemă să faci orice sport, nu numai rugby. Cum vedeți și dumneavoastră, de fapt în România nici nu se mai joacă rugby. La ei unde s-a inventat acest sport e ca o religie. Au de unde să aducă jucători.

Ai spus că ai vrea să te întorci aici ca jucător. Există o perspectivă, ți s-a spus că vei mai fi chemat?

Normal cu gândul acesta am venit aici. Odată ce am făcut antrenament cu ei, odată ce am jucat pentru ei, gândul meu e să mă întorc aici.

Și deci visul tău e să joci în Aviva Premiership și în Cupa Campionilor.

Visul meu e să joc undeva în afara României, dar acum a venit ultimul tren pentru mine. Eu am mai avut oferte în trecut pe care le-am refuzat și cred că acesta ar fi ultimul tren dacă mi s-ar oferi o posibilitate să vin să joc aici.

Există o tradiție în rugby-ul românesc potrivit căreia jucătorii de valoare sunt mai ales pe înaintare.  Tu ești primul jucător pe liniile dinapoi de la Adrian Lungu încoace care are intrare la o mare echipă. Cum explici această lipsă a jucătorilor de mare valoare pe liniile dinapoi?

Eu zic că avem jucători de mare valoare dar important e să plece afară de la o vârstă cât mai mică, pentru că în țară ai un nivel și când ajungi afară e cu totul alt nivel.

Ce înseamnă pentru Timișoara acest parteneriat cu Saracens?

Sper să fie foarte bun pentru noi, pentru că avem jucători de valoare și la noi în țară și merităm să venim să jucăm în Anglia, nu neapărat la Saracens, dar și la alte echipe de nivel înalt.

Petru Clej

3,039 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response