Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Toulon – Castres, reeditarea finalei din 2013

19 mai 2014 Stiri, TOP 14
Top 14.

Top 14.

In acest week-end au avut loc semifinalele Top 14, divizia de elita a rugby-ului francez. Toulon s-a impus in fata celor de la Racing Metro 92 Paris cu 16-6, dupa o evolutie magnifica a lui Wilkinson.

Acesta a semnat in stilul sau caracteristic si un dropgol de efect. El a fentat ca isi va aseaa balonul pentru lovitura de picior stang, insa printr-o miscare rapida a corpului s-a rasucit si a marcat cele trei puncte atat de pretioase cu piciorul drept.

Practic, executia de mare finete a lui Wilkinson a inchis conturile, deoarece a stabilit rezultatul la 16-6, cu noua minute inainte de fluierul de final.

El l-a dominat la tentativele de tinta pe celalalt decar, irlandezul Sexton. Singurul eseu al meciului a fost semnat de centrul australian Giteau.

In celalalt meci, Castres Olympique, campioana en-titre, s-a impus dramatic pe terenul lui Montpellier, cu 22-19, dupa prelungiri. Dupa cateva tentative de tinta, realizate de Francois Trinh-Duc, care a reusit si un dropgol, respectiv Kockott, au aparut si eseurile, cate unul de fiecare parte.

Claassen a marcat in minutul 30 pentru oaspeti, in timp ce Ranger a culcat balonul in terenul advers de tinta, pentru Montpellier. La pauza, oaspetii aveau un fragil avantaj pe tabela, 13-10.

In partea secunda, gazdele au egalat, 19-19, in urma alternantei in fata buturilor a celor doi suteuri. Dupa expirarea celor 80 de minute regulamentare, s-a recurs la urmatorul criteriu de departajare, doua reprize de prelungiri a cate 10 minute fiecare.

Mai inspirati in timpul suplimentar au fost oaspetii, care au marcat dropgolul hotarator noul intrat Seremaia Bai, un centru fijian. Pilierul roman Mihaita Lazar a fost introdus pe teren in minutul 95 la Castres si s-a putut bucura astfel de pe dreptunghiul verde de calificarea in ultimul act.

Toulon – Castres va fi o reeditare a finalei de anul trecut, cand Castres s-a impus cu 19-14. Exista cateva similitudini interesante fata de sezonul precedent. Castres a pornit ca si acum de pe ultimul loc in play-off, al saselea, iar Toulon viseaza, ca si anul trecut, la dubla Heineken Cup – Top 14. Anul trecut Toulon a disputat cu o saptamana inainte de finala Hexagonului si finala Heineken Cup, pe care a castigat-o in dauna lui Clermont.

Sambata, Toulon joaca la Cardiff cu Saracens, finala Heineken Cup, in timp ce Castres are o saptamana libera, pentru odihna si studiu al adversarei.

Castres isi poate apara titlul cucerit anul trecut, desi in sezonul regulat echipa nu a avut o prestatie la superlativ. Mihaita Lazar il poate depasi astfel pe Adrian Lungu, aflat in staff-ul administrativ de la Castres, care a cucerit cu aceeasi echipa titlul in 1993. In istoria clubului, Castres a reusit o singura data dubla, in 1949 si 1950.

1,806 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response