Wednesday 27th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Northampton Saints a cucerit Amlin Challenge Cup

Amlin Challenge Cup.

Amlin Challenge Cup.

Vineri seara, pe gazonul stadionului Arms Park din Cardiff s-a desfasurat finala Amlin Challenge Cup, a doua competitie continentala intercluburi la rugby.

Pentru trofeul pus in joc s-au confruntat doua formatii engleze, Bath si Northampton Saints.

Jocul a inceput cu o perioada de studiu. Duelurile pentru balon s-au purtat intre cele doua linii de 22, iar reusitele ofensive contabilizate au fost cate doua lovituri de pedeapsa pentru fiecare tabara, fructificate in puncte de Ford, respectiv Myler.

Aripa Watson a semnat prima incercare a meciului, iar transformarea lui Ford a adus la pauza un avantaj de 7 puncte, 13-6, in favoarea celor de la Bath.

Saints a adus in teren cel mai bun XV posibil la aceasta ora. Din garnitura ideala au lipsit totusi jucatori ca Maafu, suspendat sau Hartley, accidentat.

Se parea ca Bath va ramane la conducere, mai ales ca pilierul lui Saints, Corbisiero, a primit un cartonas galben in al treilea minut dupa pauza.

Desi in inferioritate, Saints a redus din handicap dintr-o noua penalitate a lui Myler, Bath a inceput sa comita din ce in ce mai multe greseli, astfel ca in doar 7 minute, intervalul 57-64, Myler a mai inscris din 3 lovituri de pedeapsa, aducandu-si echipa in avantaj pe tabela, 18-13. Ford a replicat cu o penalitate, dar a fost doar o ultima zvacnire pentru Bath.

Eliminarea cu cartonas galben a lui Perenise, pe final, a dat aripi celor de la Saints care au desavarsit opera cu doua eseuri, Dowson si Foden, primul transformat de Myler.

Scor final 30-16 pentru Northampton Saints, care catsiga Amlin Challenge Cup si se pregateste de finala Aviva Premiership, programata saptamana viitoare pe Twickenham Stadium din Londra. Saints va juca atunci cu Saracens, echipa care diseara joaca finala Heineken Cup.

2,409 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response