Friday 05th June 2020,
Federatia Romana de Rugby

Toulon – Saracens, 23-6 in finala Heineken Cup

Heineken Cup.

Heineken Cup.

Millenium Stadium din Cardiff a gazduit ultima finala din istorie pentru Heineken Cup. Toulon s-a dovedit a fi o echipa superioara din toate punctele de vedere, in pofida faptului ca Saracens a fost sustinuta frenetic de spectatorii britanici.

Owen Farrell, considerat de multi urmasul lui Wilkinson la nationala Angliei, a deschis scorul dintr-o lovitura de pedeapsa. Inexplicabil, o a doua penalitate pentru Saracens a fost executata imprecis de centrul argentinian Bosch, iar apoi Farrell a ratat si el.

Primul eseu al meciului a fost o opera de arta.Wilkinson a inversat tentativa de atac, Matt Giteau a sutat pentru cursa de urmarire a aripii Mitchell, dupa care centrul australian Giteau s-a prezentat la suport, pentru a culca balonul la colt.

Wilkinson a transformat din pozitie grea, pentru ca tot uvertura lui Toulon sa mai inscrie in finalul primei reprize cu specialitatea casei, dropgol de la 30 de metri. Scorul pauzei a fost 10-3 pentru Toulon.

In mitanul secund, primele puncte au venit tot pentru Saracens, Farrell concretizand din pozitie perpendiculara. Toulon si-a facut si mai departe jocul, in ciuda cartonasului galben vazut de Fernandez Lobbe.

Wilkinson a mai inscris odata din penalitate, iar apoi, la refacerea echilibrului numeric, am asistat la o faza superba de rugby. Basteraud a atacat pe partea inchisa, a pasat catre flankerul Smith, care a combinat cu celalalt flanker, Fernandez Lobbe. Cei doi au facut un veritabil un-doi, dupa care Smith a marcat un al doilea eseu la colt. Wilkinson si-a facut datoria si a transformat pentru un procentaj magnific de 100%, dupa care a mai inscris si pentru 23-6, din lovitura de pedeapsa.

Toulon a meritat victoria, iar Steffon Armitage, inchizatorul invingatorilor, a fost declarat omul meciului. Cel mai valoros optar din Top 14, nu este deocamdata in vederile selectionerului englez Stuart Lancaster, prezent intre spectatori.

Toulon se pregateste de finala Top 14, cu Castres, in timp ce Saracens isi linge ranile si spera sa invinga Northampton, in finala Aviva.

2,623 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response