Saturday 26th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Calvisano este noua campioana din Italia

1 iunie 2014 ECCELLENZA, INTERNATIONAL, Stiri
Eccellenza.

Eccellenza.

Calvisano si Rovigo au disputat pe Stadio San Michele finala campionatului italian Campionato Eccellenza, o partida in urma careia fosta adversara a Lupilor Bucuresti din AMLIN Challenge Cup s-a incoronat cu titlul de campioana.

Dupa ce au eliminat in semifinale campionii en-titre Mogliano, cei de la Rovigo au inceput in forta finala, desprinzandu-se la 17-0 dupa numai 11 minute de joc, prin eseurile lui Ragusi si McCann, transformate de Mirco Bergamesco, respectiv lovitura de pedeapsa semnata de Basson.

A urmat insa o cursa de urmarire nebuna a lui Clavisano care pana la pauza a recuperat opt puncte, neozeelandezul Haimona concretizand trei lovituri de pedeapsa, pentru ca tabela de marcaj sa indice rezultatul de 17-9 in favoarea lui Rovigo.

Partea secunda a apartinut in totalitate galben-negrilor, Rovigo nereusind sa mai inscrie puncte si astfel, sub presiune, ros-albastrii au cedat, Calvisano beneficiind de doua eseuri de penalizare, transformate de Haimona si o lovitura de pedeapsa semnata de Griffen.

Tensiunea din teren a fost maxima, ambele echipe avand de-a lungul disputei jucatori eliminati, Costanzo de la Calvisano si Lubian de la Rovigo vazand cartonasul galben, in timp ce Quaglio, jucatorul lui Rovigo, dupa doua cartonase galbene l-a vazut automat pe cel rosu, lasandu-si echipa in inferioritate pe aproape intreaga durata a reprizei secunde.

Calvisano s-a impus cu rezultatul de 26-17 si, dupa o pauza de un an, a redevenit campioana Italiei, acest titlu fiind cel cu numarul patru din istorie, celelate trei venind in editiile de campionat 2004-05, 2007-08 si 2011-12.

2,844 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response