Tuesday 07th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Toulon, dubla istorica dupa victoria din Top 14

1 iunie 2014 INTERNATIONAL, Stiri, TOP 14
Top 14.

Top 14.

Toulon a demonstrat ca este cea mai buna echipa a emisferei nordice, in acest moment. Aseara, pe Stade de France din Paris, Toulon a realizat o dubla istorica, dupa succesul din Top 14.

Formatia din sudul Frantei s-a impus cu 18-10 in fata fostei campioane Castres Olympique. In fapt, a fost o revansa a lui Toulon dupa ce anul trecut Castres ii suflase titlul.

Celebra uvertura britanica Jonny Wilkinson a facut un meci mare, intr-un final apoteotic al unei cariere de exceptie, care ne saraceste practic de epitete. Wilkinson a avut o precizie de invidiat la buturi, aproape toate punctele campionilor venind din piciorul sau. La actul sau de adio, nu putea lipsi specialitatea casei, dropgolul. Wilkinson, care va ramane in staff la Toulon, a inscris din patru lovituri de pedeapsa si o lovitura de picior cazuta.

Fundasul Delon Armitage a inchis tabela cu o lovitura de pedeapsa fructificata de la distanta de 50 de metri. La pauza a fost 12-10 pentru Toulon, desi Castres a condus cu 7-3 si 10-6. Singura incercare a meciului a fost semnata de aripa Evans, insa s-a dovedit insuficienta pentru pastrarea titlului. Acest lucru s-a datorat poate si faptului ca demi-ul de mele sud-african, Rory Kockott, nu a fost la fel de in forma la buturi precum Wilkinson. Kockott a inscris o transformare si o lovitura de pedeapsa, dar a ratat alte trei penalitati care puteau redirectiona titlul.

La Castres, internationalul roman Mihaita Lazar a fost desemnat al cincilea pilier, multumita polivalentei sale de a juca si pe dreapta si pe stanga gramezii ordonate. Lazar a fost introdus pe teren cu sase minute inainte de final.

Castres realizeaza o dubla identica, precum cea din 1992-1993, cand in echipa se afla centrul roman Adrian Lungu. Dupa titlul de anul trecut, Castres obtine o noua distinctie importanta, titlul de vicecampioana a Frantei.

2,048 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response