Friday 15th November 2019,
Federatia Romana de Rugby

Debut cu rosu pentru Vlad Iordachescu la Cupa Mondiala de Juniori

8 iunie 2014 Stiri
Vlad Iordachescu, delegat de World Rugby, sa arbitreze la Nations Cup de la Bucuresti.
Vlad Iordachescu.

Vlad Iordachescu.

Cupa Mondiala de Rugby pentru Juniori, care se desfasoara in aceasta perioada in Noua Zeelanda, a programat meciurile rundei a doua.

S-au inregistrat unele rezultate surprinzatoare, poate cea mai mare situatie neasteptata fiind infrangerea gazdelor in fata Africii de Sud, cu scorul de 33-24. Tot in grupa C, Samoa a trecut de Scotia cu 27-18.

In grupa A, Italia a dispus de Argentina cu 29-26, in timp ce Anglia a invins la distanta de doua eseuri transformate Australia, cu 38-24.

In grupa B, Irlanda a dispus de Tara Galilor cu 35-21, in timp ce Franta nu a avut probleme cu Fiji, scor 37-5. Acest ultim meci a fost oficiat la centru de arbitrul roman Vlad Iordachescu, ajutat la cele doua margini de sud-africanul Marius van der Westhuizen si de neozeelandezul Angus Mabey.

Iordachescu a fost intransigent si a acordat un cartonas rosu cu 9 minute inainte de final, pentru fijianul Baleinaloto. Anterior, arbitrul roman mai acordase un cartonas galben pentru fijieni, in prima repriza. Tabara franceza s-a ales si ea cu un cartonas galben, exact in ultimul minut de joc al partidei.

Prin cele trei sanctiuni disciplinare acordate, Iordachescu a devenit campionul cartonaselor la competitia din Noua Zeelanda. In
niciun alt joc de pana acum nu s-a mai acordat vreun cartonas rosu, oficialul roman fiind primul care uzeaza de acest mijloc prevazut de regulament.

Prestatia sa a fost apreciata de catre specialisti, in etapa a treia Vlad Iordachescu fiind delegat la centru sa arbitreze un joc important intre Australia si Italia. Iordachescu a debutat ca asistent, in prima etapa fiind in brigada de la meciul Noua Zeelanda – Samoa.

Iata cum arata clasamentele celor trei grupe, inainte de ultima etapa:

Grupa A
1. Anglia 10
2. Australia 5
3. Italia 4
4. Argentina 1

Se mai disputa Australia – Italia si Anglia – Argentina pe 10 iunie.

Grupa B
1. Franta 9
2. Irlanda 6
3. Tara Galilor 5
4. Fiji 0

Se mai disputa Irlanda – Fiji si Tara Galilor – Franta pe 10 iunie

Grupa C
1. Africa de Sud 10
2. Noua Zeelanda 5
3. Samoa 4
4. Scotia 0

Se mai disputa Samoa – Africa de Sud si Noua Zeelanda – Scotia pe 10 iunie.

2,334 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response