Pilierul Ionel Badiu a facut pasul in ProD2 la Carcassonne

Ionel Badiu.
Ionel Badiu.

Dupa un sezon foarte bun in Federale 1 imbracand tricoul lui Rodez, pilierul roman Ionel Badiu s-a transferat la Carcassonne, echipa din Pro D2 facand astfel pasul in cel de-al doilea esalon valoric francez.

Cu Ionel Badiu prezent pe teren in 20 de partide, dintre care in 11 a fost titular, Rodez a terminat sezonul regulat pe pozitia a treia in grupa din care a facut parte, pentru ca apoi in Play-Off faza optimilor ros-galbenii sa fie eliminati de Nevers.

Dintre cele doua partide disputate cu Nevers cu siguranta suporterii lui Rodez nu vor uita mansa retur, in care desi nu mai aveau sanse de calificare pierzand acasa cu 22-6 au facut o partida de exceptie in ciuda infrangerii, 28-24 Ionel Badiu marcand atunci un eseu.

Jocurile foarte bune ale romanului in acest sezon au condus la pasul facut intr-un esalon superior, asa cum recunostea si antrenorul lui Rodez, Patrick Furet, pentru ros-galbeni este o pierdere uriasa plecarea lui Ionel Badiu care a dat consistenta jocului pe inaintare.

Ionel Badiu, in varsta de 24 de ani, si-a inceput cariera de jucator la Foscani ca junior, apoi a trecut la Farul Constanta pentru ca prima echipa la care a fost inregimentat in Franta sa fie Mazamet, unde a evoluat trei sezoane in Federale 2 din 2013 semnand cu Rodez.

La Carcassonne, Badiu va fi coleg de echipa cu Ovidiu Tonita si probabil va alcatui cuplul de pilieri cu Andrei Ursache, echipa din Pro D2 avand un sezon 2013-2014 extrem de dificil in care a terminat pe pozitia a XIV-a evitand in extremis retrogradarea.

Desigur, odata cu transferul in cel de-al doilea esalon valoric din Franta, principala dorinta a lui Ionel Badiu este o evolutie cat mai buna care sa-l aduca in vizorul echipei nationale in vederea confruntarilor care vor veni.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile